Gchat (Google Talk) bütünüyle kaldırılıyor

Date:

Hangouts ön plana çıkacak

Google Talk (daha çok Gchat olarak biliniyor) nihayet bütünüyle kaldırılıyor. Google aslında Hangouts’u 2013 yılında Gmail kenar çubuğunda Talk’un yerini alması için daha özellikli bir sohbet hizmeti olarak yayınlamıştı. Fakat kullanıcılar istedikleri takdirde daha eski, daha temel olan servisi kullanmaya devam edebiliyorlar.

Bu durum 26 Haziran’dan itibaren değişiyor. O tarihte hala Gchat’i kullananlar zorunlu olarak Hangouts’a geçiş yapmak durumunda kalacaklar. Bu bir çokları için büyük bir deişim olmayacak. Gmail’e yerleşik sohbet aracı olacak, kişi listesi yukarıda geçiş halinde bulunacak, ve Google şu var ki Google insanların son dört yıldır Hangouts’a geçiş yapmalarını sağlamak için uğraşıyor, dolayısı ile artık Tallk’un gitme zamanı gelmiş olabilir. Aynı zamanda Google Talk Android uygulaması da işlevini kaybedecek (ve tabii Talk için tasarımlanmış tüm üçüncü taraf uygulamalar da). Hangouts’u kullanan her şey ise kullanılmaya devam edilebilecekler.

Yine de her ne kadar sadece isimde kalmış olduysa da, mesajlaşma hizmetinin gidişini görmek üzücü. Gchat 2000’li yılların başlarında internette iletişim için kullanılan müthiş bir araçtı. İyi ki Google’ın kullanabileceğimiz altı farklı mesajlaşma hizmeti daha var. Allo, Duo, Hangouts, Android Mesajlar, Voice ve ‘Supersonic Fun Voice Messenger’. Dolayısı ile kullanmaya devam edebileceğiniz bir düzine seçenek mevcut (Google’ın insanları Allo dururken neden Hangouts’a yönlendirdiğini merak edebilirsiniz fakat bu başka bir zamana tehir olunmuş bir tecrübe).

Google aynı zamanda Hangouts’tan SMS desteğinin de kaldırılacağını teyid etti. Bu noktada kullanıcıları yeni adıyla ‘Android Messages’ olarak bilinen uygulamayı kullanmayı tavsiye ediyor. Bu hamle Google’ın RCS mesajlaşma sistemi üzerindeki artan baskısına ve aynı zamanda firmanın Hangouts’u, Slack gibi rakipleriyle baş etmek için ticari mesajlaşma aracı olarak kullanılabilir kılma gayretlerine işaret ediyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...