Google Lens yapay zeka güdümlü, güçlü bir görsel arama uygulaması

Date:

Google Lens, telefonunuzun bir resimde, videoda ya da canlı yayında neler olup bittiğini anlamasını sağlayan görüntü tabanlı işlemci özelliklerine sahip bir set. Örneğin; telefonunuzu bir çiçeğe yönlendirdiğinizde Google Lens telefon ekranında bunun ne cins bir çiçek olduğunu söyleyecek. Ya da kamerayı bir restaurant işaretine yönlendirdiğinizde restaurant ile ilgili görüşler ve diğer bilgiler ekrana gelecek. Yeni AI sistemi ilk aşamada Google Resimler ve Assistant’a gelecek.

Google Lens’te bulabileceğimiz diğer bir özellik telefonu modemin ayar etiketine yönlendirdiğinizde otomatik olarak o ağa bağlanması. Google Lens, Assistant’la birlikte kullanılarak telefon bir konsere işaretine doğrultulduğunda otomatik olarak o etkinliğin takvime eklenmesini, ya da biletlerin dahi hemen oradan alınmasına imkan tanıyor.

Google Lens  firmanın yapay zekaya olan daha güçlü yöneliminin bir parçası.

CEO Sundar Pichai bugünkü Google I/O konferansında “Arama üzerinde çalışmaya başladığımızda, bunu pratikte yapmak istedik. Veri merkezlerimizi sıfırdan tesis edip, üzerinde çok çalışmamızın sebebi de işte bu. Artık makine öğrenimi ve yapay zeka dünyası için değişim sürecimizi başlatarak önceliğin yapay zekada olduğu veri merkezleriyle ilgili yapmayı düşündüklerimizi yapmaya başlıyoruz” dedi.

Google Lens kullanıcıların telefonlarındaki görüntülü ve sesli işaretlerle daha doğal olarak etkileşim kurmalarını sağlıyor. Daha çok Galaxy S8 ve S8+ için tasarlanan sanal asistan Bixby’e benzeyen Google Lens, bununla birlikte Samsung’un sisteminden çok daha gelişmiş görünüyor.

Şüphesiz Google Lens’in ardındaki teknolojiyi oluşturmak için yıllardır çalışma yapıyor. Google Goggles 2010 yılında kullanıma sunulan bir görüntülü arama uygulamasıydı. Lens de temel olarak bu programın gelişmiş versiyonu.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...