Wonga müşterilerini uyarıyor

Date:

Tipik siber saldırı örneği

İngiliz finans kurumu Wonga, İngiltere ve Polanya’da bulunan müşterilerini , yakın zamanda gerçekleşen büyük güvenlik ihlali esnasında kişisel bilgilerinin çalınmış olabileceği ihtimaline karşı uyardı.

Siber saldırılar son zamanlarda Tesco Bank, Lloyds, Talk-Talk ve Ulusal Sağlık Servisi gibi diğer İngiliz bankalarını, işletmeleri ve enstitüleri de hedef aldı.

Kısa vadeli ve teminatsız tüketici kredileri veren firma Pazar günü yaptığı bildiride “Wonga İngiltere ve Polonya’da bulunan müşterilerinin bazılarının kişisel verilerine yetkisiz ve yasadışı erişim ile ilgili olarak bir acil bir soruşturma başlattı” dedi.

[irp posts=”11649″ name=”Hackerlar antivirüs yazılımlarınızı zararlı yazılımlara dönüştürebiliyorlar”]

Siber saldırı

Wonga’ya yakın bir kaynak söz konusu verilerin 270.000 adet geçmiş ve mevcut müşterinin hesap numaralarını ve adreslerini içeriyor olabileceğini, bunlardan 245.000 adedinin İngiltere’de bulunduğunu söyledi.

Wonga “Şu anda yetkililerle yakın bir çalışma yürütüyoruz ve olaydan etkilenen müşterileri bilgilendirme işlemini gerçekleştiriyoruz. Sebep olduğumuz rahatsızlıktan ötürü içten özür dileriz” dedi.

Kaynak, Salı günü bir hack olayının tespit edildiğini fakat firmanın Cuma gününe kadar kişisel verilerin ele geçirildiğinin farkına varamadığını, Cumartesi günü ise müşterilerini bilgilendirmeye başladığını söyledi.

‘Payday Lending (Kısa vadeli teminatsız borçlandırma)’ sistemi, faiz oranlarının ve pazarlama taktiklerinin çaresiz borçluları ezdiğini iddia edenlerce ağır eleştiriler alıyor.

Wonga 2014 yılında 45.000 müşterisine 3.22 miloyn dolardan fazla tazminat ödemeyi kabul etmişti.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...