Instagram resimleri nasıl daha iyi çekilir

Date:

Resimlerinizi kişiselleştirin

Instagram dünyadaki en popüler sosyal ağlardan biri. Sağdan soldan çektiğiniz resimleri, yaşam tarzınıza ait resimlerinizi ve daha bir çok şeyi çekip paylaşabileceğiniz bir yer. Bir çok insan Facebook ya da diğer sosyal ağlarda eski bir anıyı paylaşmaktan mutluluk duyar, fakat insanlar Instagram hesaplarında yaptıkları paylaşımlarda çok daha dikkatli davranırlar. Bu realiteyi aklımızda bulundurarak Instagram için harika resimleri nasıl çekebileceğimize bir göz atalım.

Kullanabileceğiniz bütün araçları kullanın

Instagram bir filtre uygulaması olarak başlamıştı fakat daha sonra bir sosyal ağa dönüştü. Tüm akıllı telefonlar düşük çözünürlüklü fotoğraf çekebiliyorlarken işin başına muhteşem bir filtre koymak her şeyi çok daha ilginç hale getirmişti. Resimler illa da iyi görünmek durumunda değillerdi belki ama en azından kötü bir kamerayla çekilmiş bulanık şeyler çıkmıyordu ortaya.

Şimdi ise işler farklı. Instagram her şeyden önce bir sosyal ağ. Instagram’da hala 40 filtreli dahili kamera ve temel düzenleme araçları mevcut fakat bu araçlar fotoğrafçılık bağlamında diğer uygulamalarca çoktan geride bırakıldılar. Instagram içinde resim çekmek oldukça mümkün, orada bulunan uygulamaları kullanarak düzenleme yapabilirsiniz, ve doğrudan gönderebilirsiniz fakat her zaman için en iyi sonuçları vermeyecektir.

Tek lensli dijital makinenizle resim çekiyorsanız ve bunları Photoshop’ta düzenliyorsanız, bunları Instagram hesabınıza gönderin. Eğer telefonunuza bağlı kalmak istiyorsanız resimlerinizden en iyi performansı almak için ‘Snapseed ve VSCO Cam’ gibi daha fazla ileri seviye düzenleme uygulamaları kullanabilirsiniz. Aynı zamanda Manual gibi poz süresi, ISO ve poz üzerinde kontrol sağlayacak kamera uygulamalarını kullanabilirsiniz. Özellikle #nofilter kullanacaksanız, bu resimlerinizi olabildiğince iyi görünmelerini sağlayacaktır.

Başlangıç için iyi resimler çekin

Eğer muhteşem görünen bir Instagram hesabınız olsun istiyorsanız, muhteşem resimler çekmelisiniz. Yani bunlara uygun şekilde yaklaşım sergilemelisiniz. Sırf hızlı çekim bir selfie çekip de sonra dehşet verici olmasını beklemeyin. Biraz düşünce ekleyin.

Aynı şey her çeşit fotoğrafçılık için geçerlidir. Gezilerinizden ya da tatillerinizden çektiğiniz resimleri paylaşmak istiyorsanız, güzel manzara resimleri ve seyahat resimlerini nasıl çekebileceğinizi öğrenmelisiniz.  Ne çektiğinizle ilgili bilinçli kararlar vermeye başladığınız an resimleriniz daha iyi görünecektir.

Klişelerden uzak durduğunuz sürece resimleriniz daha göze batacaktır. Times Meydanı gibi meşhur yerlerin orijinal, iyi bir resmini çekmek çok  ama çok zordur. Bununla birlikte eğer klişe bir fikir üzerinde özgün bir yaklaşımınız varsa, devam edin. Gün batımı resimleri Instagram’da oldukça popülerdirler fakat eğer kendi çekimlerinizi öne çıkarmak için gayret sarfedecek olursanız bu çalışma hesabınızı diğerlerinden farklı kılacaktır.

Resimlerinizin Instagram’da nasıl görüneceğini anlayın

Instagram resimlerinizi gösterme noktasında oldukça kısıtlıdır. Sistem bunları yalnızca küçültür ve sıkıştırır.

Instagram resimleri en fazla 1080 x 1080 pixel olabilirler. Bu oran pek yüksek bir oran değildir. Kıyaslayacak olursak ; bir iPhone 6S’in çektiği resimler 4032 x 3024 pixel civarında olurlar.

Instagram resimleri aynı zamanda mobil ekranda görüntülenmek üzere ayarlıdırlar (tabii bazıları bu resimlere Facebook, Twitter, ya da diğer ağlar üzerinden masaüstü bilgisayarlarında bakıyor olabilirler). Bu mobil görüntüler en fazla 2 x 3.5 inch oranında genişlikte olabilirler. Bu demektir ki bir çok küçük ama güzel detay görünür olmayabilir, ya da en azından muhteşem görünmeyecektir. Eğer birileri profilinizi ziyaret ederse, resimlerinizi 3 resimli genişliğindeki pencerede daha da küçük boyutlarda göreceklerdir.

Instagram’da varsayılan kırpma kare şeklinde olsa da, şimdi portre ve manzara amaçlı resimleri de destekliyor. Portre amaçlı resimler için edinebileceğiniz en büyük görüntü oranı 4:5’tir. Manzara oryantasyonlu resimler için daha az yeriniz olacak; en yüksek görüntü oranı 2:1’in biraz altında.

Akıllı telefonlar da dahil olmak üzere bir çok kamera 3:2 (ya da 4:3) oranında resim çekerler. Manzara resimleri için bu oran yeterlidir fakat portre resimlerini biraz da olsa kırpmak durumunda kalırsınız. Yukarıda gördüğünüz resim, 4:5 oranına sahip bir resmin, pembe çizgiyle çizilmiş oranı olan 2:3 oranında görebilirsiniz. Çekim yaparken bunu aklınızda bulundurun.

Hesabınızı kendinize ait yapın

Son olarak Instagram resimlerinizi kişisel hale getirmelisiniz. Resim ya da alıntı ya da video; ne  gönderdiğinizin bir önemi yok, fakat en iyileri kim olduğunuzu doğru bir şekilde gösterecek olanlardır. İyi resim çekimiyle ilgili bütün anlatımlarıma rağmen, bugün ne giydiğinizi paylaşmak, ya da anlamsız selfiler çekmeye devam etmek istiyorsanız, aynen devam edin. Netice itibariyle hesap sizin hesabınız, ve neyin doğru olduğuna yalnızca siz karar verebilirsiniz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...