Japonya, Ay’a insan gönderme planını açıkladı

Date:

Bu durumda da Asya kıtasındaki komşusu Çin ile doğrudan rakip oluyor.

Uzay yarışına Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya (Sovyetler Birliği) olmak üzere iki büyük ülke başlatmış olabilir ancak şimdi, on yıllar sonra, uzay uyarışı için daha fazla yarışmacı var. CNN’in haberine göre, Japonya 2030 yılına kadar aya insan göndermek istiyor. Bu durumda da Asya kıtasındaki komşusu Çin ile doğrudan rakip oluyor.

Ay yolculuğuna ilişkin yeni ve iddialı planlar, Japonya Havacılık ver Uzay Araştırmaları Ajansı (JAXA) tarafından açıklandı. CNN’in haberine göre, plan, Japonya’nın Uzay Araştırma Programının hedeflerini ve görevlerini denetleyen Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’ndaki bir panelde sunuldu.

Bu durumda da Asya kıtasındaki komşusu Çin ile doğrudan rakip oluyor

Bununla birlikte, Japonya bütün övgüyü tek başına üstlenmek istemiyor. Aksine, JAXA sözcüsüne göre, çokuluslu bir araştırma ekibini birkaç yıl içinde Ay’a ulaştırmak isteniyor. Sonuçta, muhtemelen pahalı bir görevin maliyetini karşılayacak birkaç ülke ile bütçeyi tüketmeden bilim daha ekonomik bir şekilde ilerletilebilir.

Japonya, uzay aracını Ay’a göndermek için gerekli teknolojiyi geliştirdikten sonra 2025 yılında görev hazırlıklarına başlayacak. Japonya, uzay görevini Mart 2018’de Japonya Uluslararası Uzay Araştırma Oturumu’ndan önce açıklayacak.

JAXA ilk defa astronotlarına Uluslararası Uzay İstasyonunun haricinde, uzayı keşfetmek için bir görev veriyor. Ancak bu plan, Aysa ülkeleri tarafından ortaya konulmuş birkaç kapsamlı plandan sadece bir tanesi.

Örneğin geçen yılın Aralık ayında Çin, 2020 yılına kadar bir Mars görevi olacağını ve ayrıca önümüzdeki yıllarda da insanlı bir Ay görevi üstleneceğini açıkladı.

Hindistan’ın da kendi planları var. 2008’de Ay’ı ziyaret eden dördüncü ülke olmuştu. 2018 yılının ilk yarısında Ay’a ikinci bir insansız görev planı var.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...