Kaspersky kendini kanıtlamak için ABD’ye kaynak kodu paylaşımını öneriyor

Date:

Rus hükümeti ile gizli anlaşma endişelerini önlemek için Kaspersky Lab, ABD hükümetine dramatik bir teklifte bulunuyor

Kaspersky Lab, ABD hükümeti ile sözleşmesini kaybetmekten korkuyor. Rus hükümeti ile gizli anlaşma endişelerini önlemek için Kaspersky Lab, ABD hükümetine dramatik bir teklifte buluyor. Kaspersky kurucusu Eugene, çevrimiçi güvenlik şirketinin Rus casuslar için Truva atı olmadığını kanıtlamak amacıyla kaynak kodlarını temin etme teklifinde bulundu.

Yönetici, bazı hükümetlerin Kaspersky Lab’a “karanlık tarafa” yönelme ve siber saldırıları başlatma konularında baskı yaptıklarını ve bazı çalışanların eski Rus istihbarat subayı oldukları söylemleri olduğunu doğruladı.

Rus hükümeti ile gizli anlaşma endişelerini önlemek için Kaspersky Lab, ABD hükümetine dramatik bir teklifte buluyor

Kongredeki bazı kişiler, ekibin Rus hükümeti ile bağlantılı olduğuna inanıyor. Ayrıca senatör Jeanne Shaheeni, Kaspersky Lab’ı Savunma Bakanlığı sözleşmesinden bir maddeyi yasaklamak için değiştirdi. Üstelik, kaynak kodunun vermenin düşüncelerin değişmesinde etkili olup olmayacağı sorusu da akıllara geliyor. Endişe konusu şudur ki; Kaspersky Lab’ın şu anda yaptığı şey değil, gelecekte yapabileceği şeydir. Rusya, şirkete bir arka kapı ya da bir köstebek yerleştirme talimatı verirse o zaman ne olur? Kaspersky Lab bağımsız olsa bile, irade dışı bir temsilci olabilir.

Bu noktada Kaspersky Lab’ın yasadışı çalışmalar yaptığı ya da yanlış işler yaptığını gösteren hiçbir kanıt yok. Çalışanlardan biri, Kaspersky ekibine katılmadan önce bazı eylemlerle ilgili vatana ihanet iddiaları üzerine Rusya tarafından tutuklanmıştı. Buna rağmen, Amerikalı politikacılar verilen kanıtlara bakmaksızın şirkete inanmakta zorluk çekiyor olabilirler.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...