Kimyasal maddelerle trafik ışığı deneyi

0
1817

Trafik ışığı deneyi

Hadi gelin çocuklarınızın çok hoşuna gidecek ve hatta sizin bile izlerken eğleneceğiniz küçük bir deney yapalım. Bu deneyimizin konusu trafik kuralları. Kırmızı bekle, sarı hazırlan ve yeşil geç. Bunu çocuklarınıza anlatmanın eğlenceli bir yolunu bulduk desek? Bir deney yapacağız. Deneyimizde çocukların yalnızca izleyerek hem bir bilimsel deney nasıl yapılırı hem de trafik ışıklarının anlamlarını öğrenmelerini anlatacağız. Bir taşla iki kuş. Nasıl mı? Trafik ışığı deneyi.

Öncelikle sizlerin temin etmeniz gereken bir kaç malzeme var. Bu malzemeleri kimyasal ürün satabilecek eczane, nalbur gibi yerlerden temin edebileceğiniz gibi küçük bir internet araştırmasıyla da bulabilirsiniz. ihtiyacınız olacak maddelerin başında su geliyor. Diğer kimyasal maddeler ise Indigo Karmen tozu (mavi renkte), Glikoz ve Sodyum Hidroksit. Tüm malzemeler bundan ibaret.

Önce videoda görüldüğü üzere ağzı ar bir kabın içine bir miktar su koyuyoruz ve Indigo Karmen tozunu ekliyoruz. Sonrasında başka bir kapta suya ikinci malzeme olan Glikozu ekleyip karıştırıyor ve ilk karışıma ekliyoruz. Sonra yine suya son Hidroksiti ekleyip bu karışımı da ilk karışıma ekliyoruz. En son ağzını elimizle kapatıp renklerin kırmızıdan sarıya ve yeşile dönüşünü izliyoruz.

Önemli not:

Bu deney 5 Minutes Hack kullanıcı isimli Youtube video sayfasından alınmıştır ve mutlaka mantıklı bir yetişkin tarafından yapılmalıdır. Kimyasal madde içeriğinden dolayı yalnızca bu konuda bilgi sahibi olan kişiler tarafından yapılabilir. Doğabilecek yan etkiler yalnızca uygulayıcının yasal sorumluluğundadır. Çocukların kesinlikle bu tip deneyleri kendi başlarına denememesi gerekmektedir.

 

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz