Küresel ısınma kahvenizin tadını değiştirebilir

Date:

Kahvenin tadı gezegen ısınırken daha da kötüleşecek mi?

Dünyanın içinde bulunduğu küresel ısınma halinin kahve tutkunlarına hiç hoşlanmayacağı bir haberi var.  Kahve üretimine uygun arazinin miktarının küçülmesine neden olduğundan, daha az kahve hasadı, daha çok eklenti madde anlamına gelebilir. Bu da doğrudan kahvenizin tadını değiştirebilir. Yani dünyanın hızla ısınmaya devam etmesi sulama ve ekim alanlarını oldukça derinden etkileyebilir. Her tarım ürününde karşı karşıya kalındığı gibi… Kahvenin tadı gezegen ısınırken daha da kötüleşecek mi?Kahvenin tadı gezegen ısınırken daha da kötüleşecek mi?

Londra’daki Kew Gardens bilim insanlarının söylediğine göre, kahve severler daha az kaliteli kahvelere alışsalar iyi ederler. Çünkü kahve tarlaları azalırsa daha yüksek fiyatlı içecekler ile karşı karşıya kalabilirler. Çünkü sıcak bir iklim kahve üretimine uygun arazinin küçülmesine neden oluyor. Kahvenin tadı gezegen ısınırken daha da kötüleşecek mi?

Yüksek kaliteli Arabica kahve çekirdeğinin doğduğu yer olan Afrika’nın en büyük ihracatçısı Etiyopya’da kahve üretimi azalabilir. Bugün yayınlanan bir rapora göre, önlem alınmazsa önümüzdeki yüzyıl boyunca ciddi tehlikede olabilir. Kew’in kahve araştırmacısı ve raporun yazarlarından Dr Aaron Davis, BBC’ye verdiği demeçte “Etiyopya’da ve dünyada eğer bir şey yapmazsak daha az kahve üretilecek. Muhtemelen daha kötü tadı olacak ve daha pahalıya mal olacak” dedi. Belki günlük tüketimimizi kısıtlayacak belki daha az alanda daha fazla kahve üretimi yapmayı deneyeceğiz. Ama şu kesin ki küresel ısınmaya alınmayan tedbirler, bir türlü sahip olunamayan bilinç bizi bu noktaya taşımış bulunuyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...