Almanya’dan Facebook’a WhatsApp darbesi

Date:

Caspar: Bu insanlar korumasız değiller

Facebook Almanya’daki WhatsApp kullanıcılarının kişisel bilgilerini toplama davasını kaybetti.

Facebook geçtiğimiz yılın Ağustos ayında WhatsApp kullanım ve gizlilik politikasında değişikliğe giderek kullanıcıların telefon numaraları, kullanılan mobil işletim sistemi ve ekran çözünürlüğü gibi bilgileri toplama hakkına sahip olduğunu bildirmişti.

Maksat Facebook’un reklam hedeflerini geliştirmek ve arkadaş bağlantıları önerilerinde bulunmayı Facebook için kolaylaştırmaktı.

Yeni koşullara biraz dikkatle göz attığımızda WhatsApp kullanıcılarının Facebook’un bu maksatlarla bilgilerini kullanmasına izin veren anlaşmadan rücu etme hakkına sahip olduklarını görüyoruz. Bununla birlikte kullanıcılar, Facebook’un WhatsApp bilgilerini Facebook’un ana merkezine aktarmasına engel olamadılar.

Sonraki ay Hamburg veri koruma dairesi Facebook’un ülke genelinde WhatsApp kullanıcı verilerini toplamayı durdurmasına ve halihazırda topladığı bilgileri silmesine hükmetti.

Hamburg veri koruma dairesi komisyon üyesi Johannes Caspar veri transferleri için Facebook’un talepte bulunmadığı gibi, kullanıcı rızasını da almadığını söyledi. Sosyal ağ mahkemelere temyiz başvurusunda bulundu fakat Salı günü ciddi bir hayal kırıklığı yaşadı.

Facebook Hamburg yönetici mahkemesinden gizlilik düzenleme dairesinin vermiş olduğu kararı, davanın sürdüğü süreç boyunca dondurmasını talep etmişti. Mahkeme bu talebi şimdilik reddetti. WhatsApp 135 milyon Alman kullanıcısının bilgilerini Facebook’a aktaramayacak.

Caspar bir demecinde “Bu, Almanya’da her gün WhatsApp mesajlaşma servisini kullanan milyonlarca insan için iyi bir haber. Bu insanlar korumasız değiller” dedi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...