Netflix, HBO ve diğer 23 şirket korsanlığa karşı birleşiyor

Date:

Şimdilerde, sayılarının 30’u bulduğu içerik üreticileri ve eğlence şirketleri korsanlıkla mücadele için bir takım oluşturduklarını açıkladı.

Adının ACE (Alliance for Creativity and Entertainment) konulduğu bu koalisyonda, aralarında bulunan Amazon, HBO, Netflix, Tewntieth Century Fox’u da içeriyor.

ACE’nin basın açıklamasına güre, korsan engellemelerine yönelik süregelen çabalar üzerinde durulması ve bu konuda üyelerin uzmanlık alanlarının yanı sıra Motion Picture Association of America’ın uzmanlığından da faydalanılması hedefleniyor. ACE, korsanlığa karşı korunma çabalarının bir parçası olarak kolluk kuvvetleri ile araştırmalar ve çalışmalar yapacak.

Şimdilerde, sayılarının 30’u bulduğu içerik üreticileri ve eğlence şirketleri korsanlıkla mücadele için bir takım oluşturduklarını açıkladı.

Grup, dijital eğlence büyümeye devam ederken, korsanlık tehdidinin de arttığını ve geçen yıl korsan içerik yayınlayan sitelerin 21.4 milyar ziyaretçisi olduğunu belitti.  Geçen Nisan ayında gerçekleşen bir korsanlık faaliyetinde Netflix’in “Orange is the New Black” isimli dizisinin en son sezonunu çalındı ve fidye istemek için korsanlar tarafından saklandı. İstediklerini elde edemeyen korsanlar bölümlerin çoğunu yayınladı.  Geçtiğimiz ay Disney de benzer bir saldırının hedefi olmuştu. Disney’in başına gelen bu korsanlık faaliyetinde Karayip Korsanları’nın son filmi çalınıp fidye istenmiş ancak Disney fidye ödemeyi kabul etmemişti. Ne gariptir ki geçmişteki korsanları konu alan filmi günümüzdeki korsanlar çaldı.

ACE’nin korsanlıkla mücadelesi gerçekte nasıl olacağı ve grubun nasıl bir strateji izleyeceği henüz bilinmiyor. Ancak ACE’ye dahil olan çok büyük isimler en azından bu konuları ciddiye alacaklardır.

Alliance for Creativity and Entertainment

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...