ProtonMail ücretsiz VPN servisini herkesin kullanımına açıyor

Date:

ProtonMail ücretsiz servis

CERN ve MIT bilim insanlarının yaptıkları kriptolu ProtonMail, Amerikan yönetiminin Obama dönemi internet gizliliğine dair kuralları iptal etmesine bir tepki olarak yeni bir ürün yayınladı. Bugünden başlamak üzere firmanın VPN servisini deneyebilirsiniz. Şu an itibariyle yıllık 10.000 kullanıcı için beta testi aşamasında olan servis, firmanın ProtonVPN web sitesinden edinilebilecek. İndireceğiniz programı sonsuza kadar ücretsiz olarak kullanabileceksiniz. Ücretli olan versiyonu kadar güçlü olmasa da, bağlantılarınız üç ülkenin kriptolanmış bağlantıları üzerinden yönlendirilecek.

Firma ücretsiz seçenekler sunarak özellikle şu anda dünya çapında VPN kullanımıyla ilgilenen çok insanın var olduğu günümüzde daha fazla kişiye ulaşabilir. Amerika’da FCC başkanı ve çeşitli senatörler kullanıcı verilerini koruyan yasaları sıfırlamanın yanında bir de internet tarafsızlığını yok etmek istiyorlar. İngiltere Başbakanı Theresa May interneti kontrol altına almak istiyor. Çin, Mısır gibi internetin yoğun şekilde sansürlendiği diğer ülkelerde de bu kısıtlamalardan kurtulmak isteyenler VPN’lere ihtiyaç duyuyorlar. Bunun dışında bilgilerinin güvenli ve gizli kalmasını isteyenler de bu servisi tercih edeceklerdir.

ProtonMail’in hizmetini bir süre kullandıktan sonra birincil VPN sağlayıcınız olarak kullanmaya karar verecek olursanız, firmanın ücretsiz hizmet sunmaya devam etmesini desteklemek için daha sonra ödeme yapabilirsiniz. ProtonMail firmayı işler halde tutmak için kullanıcı desteklerine bağlı olduklarını zira Google ve Facebook gibi kullanıcı bilgilerini reklamcılara satmak için kullanmadıklarını belirtiyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...