Söylenenleri unutun, güneş kremi öldürmüyor

Date:

Birileri güneş kremi öldürür diyor ama bilim insanları yalanlıyor

Yaz hızla bize doğru yaklaşıyor ve gelirken güneş kremlerinin öldürücü olduğuyla ilgili çok sayıda kişinin iddialarını da beraberinde getiriyor. Gerçekten de yaz mevsiminde hemen hemen herkesin kullandığı bir takım güneş koruma faktörlü kremi olduğunu biliyoruz. Bu dönemin en çok satılan ve kullanılan ürünleri arasında kozmetik mağazaları, eczaneler ve hatta market raflarında bile artık görmemiz mümkün. Birileri güneş kremi öldürür diyor ama bilim insanları yalanlıyor. Peki ya güneş kremlerinin öldürücü olduğunu söyleyenlerin haklılık payı var mı?güneş kremi ile ilgili görsel sonucu

Şimdiye kadar güneş yanığıyla kavrulmuş kişilere sorarsanız güneşin gerçekten hasar verdiğini size söyleyeceklerdir. Fakat güneşin verebileceği olası hasarlardan korunmanın basit birkaç yolu var. En başta akla gelen, hakkında pek çok iddialar ortaya atılsa da şapka ve gözlükten önce elbette ki güneş kremleri.

güneş kremi ile ilgili görsel sonucu

Yale Üniversitesi Dermatoloji ve Cerrahi profesörü David Leffell bu konuya bir açıklık getirdi: “Güneş kremi öldürmez! Güneş kremleri içinde ihtiva ettiği kimyasallarla güneşin deri altına nüfuz etmesini engeller. Bu sayede güneşe karşı aşırı hassasiyeti bulunan kişiler güneş kremlerini kullanarak tahriş ya da komplikasyonları önleyebilirler. Herkesin deri özellikleri birbirinden farklıdır ve güneşten gelen enerjiyi farklı depo eder. Bu yüzden 30 ya da 50 faktör sizi korur demek oldukça zor. Yani bu biraz da sizin tecrübelerinize bağlıdır. Güneşin ultraviyole ışınlarını üzerimizde hissetmemiz ve vücudumuzda baş ağrısı, halsizlik gibi bir takım problemleri oluşturabildiği doğrudur. Ancak güneş kremi kullanmadığınızda bu şikayetlerinize bir de güneş yanıkları eklenecektir. Yapılan araştırmalar ışığında söyleyebilirim ki güneş kremlerinin içine koyulmuş herhangi bir kanserojen maddeye henüz rastlanmamıştır.”

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...