Stephen Hawking, İşçi Partisini desteklediğini söyledi

Date:

Stephen Hawking: Muhafazakarlar “felaket” olur

Stephen Hawking, yaptığı açıklamada İşçi Partisini desteklediğini söyledi: “Muhafazakar parti felakete yol açar. 5 yıllık Muhafazakar hükümet, NHS, polis ve kamu hizmetlerinin çöküşünü getirir” dedi. Stephen Hawking, düzenli olarak dünyanın en akıllı kişisi olarak gösteriliyor. Şimdilerde seçimlerde Jeremy Corbyn’e destek vermesiyle anılıyor. Dünyaca ünlü astrofizikçi Stephen Hawking: Muhafazakarlar “felaket” olur ifadesini kullandı.stephen hawking ile ilgili görsel sonucu

Cambridge Milletvekili Daniel Zeichner ile yaptığı toplantı sonrası “Ben İşçi Partisine oy vereceğim. Çünkü beş yıl sürecek bir hükümete muhafazakârların gelmesi NHS, emniyet ve diğer kamu hizmetlerinde bir felakete yol açacağı kanaatindeyim” dedi.

Jeremy Corbyn’ın da farklı sebepler öne sürerek aynı ifadeyi kullanması ile birlikte Hawking’in sözleri resmi kanattan da onaylanmış oldu.
Kozmoloji uzmanı Hawking, hayatının büyük kısmında İşçi Partisi’ni destekledi. 2015 seçimlerinde yerel İşçi partisi adayı Zeichner’e destek verdi. Bu seferki seçimde Lib Dem Julian Huppert’la mücadele edecek. Julin Huppert 2010’da Zeichner’i koltuğundan indirmiş ancak 2015’te yeniden koltuğu kendisine bırakmak zorunda kalmıştı. Zeichner “Profesör Hawking ile tanışmak benim için bir onurdur. Bunun için çok mutluyum. İşçi partimize desteğinden ötürü de kendisine minnettarım” ifadelerini kullanarak memnuniyetini dile getirdi.

Siyaset çevrelerinin ifadelerine göre asıl sorun ünlü fizikçinin İşçi Partisi’ne oy vermesi değil. Tarafını açıklarken Muhafazakar Parti için felaket söylemini dile getirmesi. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki kendisine tepki gösterenler kadar destekleyenler de oldukça fazla sayıda. Gelecek günlerde aktif siyasette adı geçer mi geçmez mi takipte olacağız.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...