Tesla Model 3 28 Temmuz da teslim ediliyor

Date:

Tesla Model 3 28 Temmuz da teslim ediliyor

Tesla, bu ay oldukça sözü edilen Tesla Model 3 teslimine hazırlanıyor. CEO Elon Musk, ilk 30 müşteri için Tesla Model 3 teslim töreninin 28 Temmuz olacağını tweet attı. Musk sonraki gönderdiği bir tweet’de ise üretimin katlanarak artacağı ve Ağustos ayında 100 otomobil, Eylül ayında ise 1500’in üzerinde otomobil olacağını söyledi. Aralık ayına gelindiğinde, şirket ayda 20 bin otomobil imal edecek, dedi. Hedef, 2018 yılına kadar haftada 10.000 araba üretmek.

Musk, “Tesla Model 3 için programdan iki hafta önce tüm üretim şartlarının yerine getirildiğini” tweetledi. Bu iyi haber, çünkü Tesla son EV, Model X üretimiyle rahatsız arka koltuklar, garip kapılar ve el freni problemleri ile bazı üretim aksaklıkları yaşamıştı. Yakın tarihte bir hissedar toplantısında, Tesla Model X’in ilk sürümüyle çok fazla uğraşmaya çalıştığını ve bu hatayı Tesla Model 3 ve yaklaşmakta olan Model Y ile tekrarlamayacağını ifade etti.

Tesla Model 3 EV

Bildirildiğine göre, EV üreticisi 35.000$’dan başlayan ve yaklaşık 42.000$’lık ortalama sipariş fiyatı olan Tesla Model 3 için yaklaşık 400.000 ön siparişi verildi. Tesla, üretim hedeflerine ulaşırsa, Model 3, 2018 yılında ABD’de Hyundai Elantra ve Nissan Sentra gibi en çok satan araçlardan biri olabilir.

Mevcut Model S ve Model X araçlarının sahipleri, bundan sonra ön sipariş sırasındaki yerine bağlı kalarak Model 3’ü ilk almaya hak kazanacak müşteriler olacak. Elon Musk, Mayıs ayında Tesla’nın onarım ve servisi için 100 yeni “perakende, teslimat ve servis merkezi” açacağını söyledi.

Model 3, Model S gibi 2 saniyede 0 dan 60 mile ulaşamayacak, Model 3, 5.6 saniyede 60 mile ulaşacak. Bu, 6 saniyede 0’dan 60’a gidebilen Chevy’nin Bolt modelinden üstünlük sağlıyır. Ancak yine de “ekonomik” olması EV için çok saygın bir özellik. Tesla, ayrıca, normal Model 3 için ilk ön sipariş veren alıcılara vaat ettiği çift motorlu daha hızlı bir “D” versiyonu da üretecek.

[irp posts=”15195″ name=”Tesla Model 3 yeni videosuyla kendine hayran bırakıyor”]

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...