Toyota’dan otomobil pilleri ile ilgili müthiş bir keşif.

Bu yeni keşifle pillerin ömrü % 15 oranında artabilir.

Bu keşifle araba pillerinin ömrü yaklaşık % 15 kadar artabilecek.

Toyota’nın AR-GE departmanında görevli Dr. Hisao Yamashige şirketin Tokyodaki merkezinde yaptığı açıklamada “Bünyemizdeki araştırma grubu ilk kez gerçek zamanlı olarak iyonların hareketlerini gözlemlediler” dedi. Peki bu ne anlama geliyor? Bu keşifle araba pillerinin ömrü yaklaşık % 15 kadar artabilecek.

Lityum iyonları pillerin eksi ucundan artı ucuna hareket ederek elektrik üretiyorlar. İşte bu hareketi ilk kez gerçek zamanlı  gözlemleyen araştırmacılar, bu hareket esnasında iyonların bir tür kabız misali sıkıştıklarını ve artık hareket edemediklerini gördüler. Bu sıkışma pillerin gücünü gittikçe zayıflatıyor ve sonunda pilin ömrü bitiyor.

Bu keşifle araba pillerinin ömrü yaklaşık % 15 kadar artabilecek.

Bu gözlem neticesinde elde edilen verilere dayanarak birkaç yıl içinde özellikle araba pillerinin ömrünün yaklaşık %15 kadar artabileceği düşünülüyor. RIKEN Enstitü ile Japon Atom Enerjisi Araştırma Enstitüsünün ortaklaşa kurduğu özel bir platformda yapılan bu deneylerin devam edeceğini belirten Dr. Yamashige, her an beklenenden daha ileri gelişmelerin olabileceğinin müjdesini de verdi.

Latest articles

spot_imgspot_img

Related articles

spot_imgspot_img