Twitter canlı yayın özelliğini yaygınlaştırıyor

Date:

Hedef canlı yayınlarla kullanıcı arttırımı

Twitter canlı video alanında en büyük online uğraklardan birine dönüşmek için yaptığı yatırımlarla Facebook’a ciddi anlamda bir rakip olmak niyetinde. The Information’a göre Twitter gelecek hafta canlı yayın API ’sini medya firmalarına açacağının duyurusunu yapmayı planlıyor. Aynı zamanda canlı video yayını için sunucu tabanlı hizmetler sunan firmalarla yapacakları işbirliklerini de açıklayacak.

Spor ve haber kuruluşları halihazırda Twitter üzerinde canlı yayın yapabiliyor olmakla birlikte bunu yapmak, Twitter ile geniş planlama ve ortaklık gerektiriyor. Açık API bu firmalara Periscope kullanmak zorunda kalmadan istedikleri zaman canlı yayın yapma imkanı getirecek.

[irp posts=”3832″ name=”Twitter 360 derece canlı yayın özelliğini tanıtıyor”]

Twitter son zamanlarda sürekli canlı spor etkinliklerine (ve e-spor etkinliklerine) ev sahipliği ediyor. Firma geçen yıl Perşembe Gecesi Futbol gösterimine 2 milyon izleyicinin katıldığını hesaplamıştı. Şimdi ilk kez  Showtime ile boks maçı yayını yapmak için bir araya geliyor. Bu yıl içerisinde 15 e-spor etkinliği için anlaşma yapan firma, aynı zamanda 2017 ve 2018 yılları için ‘Ulusal Lacrosse Ligi Oyunları’ gösterim haklarını garanti altına aldı.

Medya firmaları API’nin avantajından faydalanmaya başladıklarında bütün bunların sosyal ağ videoları arasında küçük bir fark yapacağını tahmin ediyoruz. Fakat öyle anlaşılıyor ki bu özellik daha çok haber organizasyonlarına özel olacak. Bunun dışında herkes canlı yayın için Periscope’a bağlanmak zorunda.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...