WhatsApp’ta eskisi gibi yazıyla durum mesajı yazılabilecek

Date:

Durum mesajınızı resim yerine yine yazı ile verebileceksiniz

Her şeyi Snapchatleştirme girişimi WhatsApp için ters tepkiye sebep oldu ve WhatsApp’ı daha önceki metne dayalı ‘Durum’ özelliğini yeniden canlandırmaya sevk ederken, resim tabanlı değişikliği korumaya itti. Atılan bu adım sosyal uygulamaların, görsel iletişime adaptasyonu sağlamak için yaptıkları modernizasyon işlemlerinde attıkları yanlış adıma karşılık yapılan geri bildirimlere hızlı bir şekilde tepki vermelerinin bir zorunluluk olduğunu gösteriyor.

WhatsApp Şubat ayı ortasında cihazınızdan uzakta olduğunuzu belirtebileceğiniz bir mesaj yazmanızı sağlayan özelliği kaldırmış ve sonra da Snapchat Hikayeler’in bir kopyası olan yeni özelliğe ‘Durum’ adını vermişti. Fakat geçen hafta WhatsApp’ın Android Beta versiyonunda profillerin ‘Hakkında’ bölümünde metin tabanlı ‘Durum’ mesajı tekrar belirdi.

[irp posts=”8605″ name=”WhatsApp’a Snapchat’in ‘hikaye’ modu geliyor”]

Şimdi ise WhatsApp ‘Durumum Hakkında’ özelliğinin gelecek hafta içerisinde bütün Android kullanıcılarına sunulacağını ve yakın bir zamanda da iPhone’lara geleceğini söyledi. Kullanıcılar ‘Durum’ belirtmek için profillerinin ‘Hakkında’ bölümünü açabilir ve yeni bir sohbet akışı başlatırken ya da grup sohbeti bilgisine bakarken, kişiler listesini açarak diğerlerinin durumlarını görebilirler.

WhatsApp şu açıklamayı yaptı :

“Kullanıcılarımızdan profillerinde yalnızca yazılı güncellemeden oluşan kalıcı bir mesaj girebilme özelliğini özlediklerine dair bildirimler aldık, ve dolayısı ile bu özelliği profil ayarlarında bulunan ‘Hakkında’ bölümünün içine yerleştirdik. Artık bu güncelleme ile durum mesajları kişi listenizi görüntülerken profil isimlerinin hemen yanında görünecek. Örneğin, yeni bir sohbet açarken ya da Grup bilgisine bakarken. Aynı zamanda insanların arkadaşları ve aileleriyle gün boyunca resim, video ve GIF paylaşmaları için eğlenceli ve oyalayıcı yollar sunan yeni ‘Durum’ özelliği üzerinde de çalışmaya devam ediyoruz. “

WhatsApp’ın yeni Snapchat tipindeki ‘Durum’ hikayeleri özelliği, Facebook Messenger Günü kadar beğeni toplamadı. Çünkü, WhatsApp bu özelliği aktif akışlar listesinin en üstüne koymak yerine ayrı bir sekme olarak konumlandırıyor. Fakat faydalı bir iletişim özelliğini tuhaf bir içerik-bazlı olanıyla değiştirmek, bir çok kullanıcının davranış biçiminin bozulmasına yol açtı. Dolayısı ile WhatsApp şimdi, her iki özelliği de bir arada sunuyor.

Hem WhatsApp Durum, hem de Messenger Day, arkadaşların slayt gösterileri arasına reklamlar koymak suretiyle bu sohbet uygulamalarından para kazanmak için bariz bir fırsat sağlıyor. Aynı zamanda bu uygulamalar Snapchat’in büyümesini sınırlandırabilir ve ürünleri görsel iletişim çevresinde daha fazla odaklanmış bir geleceğe hazırlayabilir. Fakat uygulamalar bazılarının bu özelliklerin kullanıcılardan çok, Facebook’un arzularını tatmin etmeye dönük olarak tasarımlandığına inanmaya neden oldu. Kullanıcı bildirimlerine verilecek hızlı tepkiler bu eklemeleri milyarlarca izleyici kitlelerine yabancılaşmaktan uzak tutabilir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...