Yaz günlerinin vazgeçilmezi: Klimanın zararları

Date:

Klima kullanmanın zararları ve dikkat edilmesi gerekenler

Sıcak günlerin vazgeçilmezi, olmazsa olmazları arasında klimalar ilk sıraya girmektedir. Son yıllarda, sıcakların küresel ısınma etkisi ile eski zamanlara göre, daha sert geçmesi ve mevsim normallerinin üzerinde artış göstermesi, klimaların hemen her eve girmesine neden olmuştur. Ancak, faydası yadsınamaz derecede olan bu teknoloji nimetlerinin bazı zararları olduğunu da es geçmemek gerekir.

Klimaların zararları arasında, bilinçsiz kullanıma bağlı olarak ciddi kas ağrıları, grip ve soğuk algınlıkları ile yüksek faturalar gelmektedir. Ayrıca, düzenli bakımı yapılmayan klimaların, ev ve ofislerde oluşturduğu legionella mikrobu ile akciğerlerde enfeksiyona neden olduğu da bilinmektedir.

Klima kullanmanın zararları ve dikkat edilmesi gerekenler

Klima Kullanımının Sağlığımıza Zararları

Klima kullanımından ortaya çıkan rahatsızlıkların başında kas tutulmaları ve nezleler gelmektedir. Buna ek olarak, kuru öksürük, bağ ağrısı, dudaklarda ve ciltte ciddi derecede oluşan kuruma hissine bağlı dökülmeler ve pullanmalar meydana gelmektedir. Öte yandan, klimaların ortamda bulunan mikroorganizmaları yapısına çektiği ve bu yolla solunum sonucu bulaşan birçok hastalığa neden olduğu da söylenebilir.

Klima Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikli olarak kişilerin kesinlikle klimaya direkt maruz kalacak şekilde konumlanmaması gereklidir. Klima sıcaklığının gündüzleri 24, geceleri ise 26 dereceye ayarlanması hastalık riskini azaltacaktır. Uzman tavsiyelerine göre, klimaların kullanımları mekan içerisinde önceden çalıştırılarak serinliğin sağlanması ve sonrasında molalı olarak çalışmasının devam ettirilmesi gerekmektedir. Çok sıcak olmayan ancak yüksek nem içeren günlerde ise, klimaların sadece nem çekme özelliğinin kullanılması hem daha ekonomik hem de gerekli ferahlığı sağlayacaktır.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...