YouTube son tasarımı ile videoları ön plana çıkarıyor

Date:

Karanlık Modu

YouTube’a her saat yaklaşık 300 saatlik video yükleniyor.  Bütün o şirin kedi kliplerini didik didik etmeyi biraz daha kolaylaştırmak için YouTube masa üstü versiyonu yakında yenilenecek.

Google Salı günü yaptığı açıklama ile ‘Arayüz’ düzleştirme yöntemine dayalı ‘materyal tasarımı estetiğini’ siteye uygulayarak, sitenin masa üstü versiyonunun görünümünü yenileyeceğini bildirdi.  YouTube’da kullanıcı deneyimi bölüm başkanı olan Fred Gilbert “İçeriği yıldızlaştırmak istiyoruz. Ve her şey bu yıldızdan akmalı” dedi.

Bunun anlamı şu: videoların arkasındaki gri renkli arka plan gidecek, bağlantı metni mavi renkten siyaha dönecek ve küçük resimlerin boyutları büyütülecek. Aynı zamanda sol bölümdeki gezinti çubuğunda daha az vurgu göreceksiniz. YouTube logosu ve anasayfa butonları küçülecek, üyelik ve kütüphane bölümleri ön plana çıkarılacak.

YouTube Yeni Karanlık Tema

Dahası sayfanın alt kısmındaki dil seçenekleri kullanıcı açılır menüsüne taşınmış, yerine ise daha fazla video konulacak. Daha doğrusu neredeyse sınırsız sayıda olanları, çünkü site sonsuz kaydırma özelliğini uyguluyor. Daha da iyisi YouTube kullanıcıların yıllardır şikayet ettikleri (ve yakın zamanda ortaya çıkarılan) bir özelliği test ediyor: Karanlık Modu! Artık karanlık odanızda YouTube’da balık avlarken gözünüzün feri sönmeyecek.

Kanal sayfaları da bıçak altına yatıyor. Sayfanın sağında yer alan uyarı çubuğu gizlenerek video listeleri artık tam sayfa olarak açılabilecek. Aynı zamanda başlık bölümü de daha belirgin bir kanal simgesi ve abonelik butonu ile birlikte pencere genişliğini kaplayacak.

Fakat o kadar da heyecanlanmayın. Bu ilk aşamada oldukça sınırlandırılmış bir sürüm olacak. YouTube şimdilik sadece yeni tasarımla ilgili geri bildirimleri görmek istiyor ve genel kullanıcı topluluğuna sunmadan önce deneyimi bu doğrultuda ayarlamayı düşünüyor. Gilbert “Henüz erken ve hala yapılması gereken şeyler var. Fakat öncelikle kullanıcı bildirimlerini görmek istiyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı. Eğer yeni tasarıma bizatihi göz atmak isterseniz, youtube.com/new adresine doğru yönelin.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...