Yaz sıcaklarında yapmamanız gereken 5 şey

Date:

Yazın yapılmaması gerekenleri biliyor musunuz?

Yaz köşeyi döndü. Neredeyse kapımızı çalmak üzere. Bol bol üşüdüğümüz bir kışı arkamızda bırakırken kavurucu yaz sıcaklarında ne yapacağımızı düşünür olduk. Peki. Yazın yapılmaması gerekenleri biliyor musunuz? Uzmanların ifadelerine göre bizi güneş rahatsız etmiyor, güneşten korunmak isteyaz ile ilgili görsel sonucurken yaptıklarımız rahatsız ediyor. Bir kaç tanesini aşağıda sıraladık.

 

Hatalar ve çözüm önerileri

Hata: Aşırı göz makyajı yapmakaşırı göz makyajı ile ilgili görsel sonucu

Sıcak yaz günlerinde vücudumuz her zaman olduğundan çok daha fazla hormon üretir ve inanılmaz terleriz. Yaptığımız makyaj ne kadar ağır olursa vücudumuzdan ter çıkışı o kadar az olur. Yani bir diğer deyişle ter makyajın altına hapsolur ve makyajlı bölgelerde kaşıntı ve kızarıklıklara sebep olabilir. Aşırı sıcaklarla da birleşince değmeyin keyfine. Bu yüzden kaşıntı, döküntü, kızarıklık, rinit ve alerjik durumlar yaşamamak için makyajınızı hafif yapmanızda yarar var hanımlar.

yaz ile ilgili görsel sonucu
Hata: Kuru saçlarla suya atlamak
Herkes yıl boyu yorgunluğunu atacağı kızgın kum serin su denklemini düşünerek yaşıyor biliyoruz. Ancak o kızgın kumların saçlarınıza, saç derinize ve vücudunuza nüfuz etmesi o kadar da sağlıklı değil. Kuru saçlarınızla denize atladığınızda tüm tuzu saçlarınız içine hapseder ve saçlarınızdaki keratin düzeyi düşer. Tatilden dönüşte kadın erkek demeden herkesin kuaför salonlarında soluğu almasının en önemli sebebi budur. Keratinsizlikten taranmayan, dolaşık saçlar. Çözümü, denize girmeden önce saçlarınızı içtiğiniz su ile ıslatmanız, tuza ve klora karşı bir bariyer oluşturmanızdır. Bu sayede saç tellerinize nüfuz etmelerini zorlaştırırsınız. Çok garanticiyim diyorsanız bone kesin çözüm.
Hata: Plaj veya havuz makyajı yapmakplaj makyajı ile ilgili görsel sonucu
Sahilde ya da havuzdaysanız, emin olun ihtiyacınız olan son şey makyaj. Yani güzelim tatilinizin hiç bir anınızı makyaj yapmak ya da onu silmekle harcamayın. Zaten klor, tuz ve güneşle birleştiğinde cildinizde gözenek büyümesi ve tahrişten başka iyi bir şeye sebep olmayacak. Ayrıca terinizle makyajınızın birbirine karışması da dışarıdan hiç hoş görünmüyor. Bunu da bir düşünün. Çözüm olarak, günlük güneş koruyuculu nemlendiricileri cildinize sürebilirsiniz.  Bu sayede hem güneşin zararlı etkilerinden korunacak hem de cildinizi besleyeceksiniz. Unutmayın, en güzel makyaj gülümsemeniz.

Hata:Çok yüksek spf değeri içeren güneş kremini kurtarıcı sanmakspf güneş kremi ile ilgili görsel sonucu

Şu konuda anlaşalım. Güneş kreminin spf değeri ne kadar yüksek olursa o kadar güneşten korunmuyorsunuz. Herkes kendi cildinin gerektirdiği güneş kremini almalı. Sağlık ciddi bir iştir bunu unutmayın. Güneşle şaka olmaz. Zaten kozmetik reyonlarında bir dolu görevli var bu bilgilendirmeleri yapan. Aman diyelim kendi sağlığınızı riske atmayın.
Hata: Yalnızca sabah güneş kremi sürmekplaj makyajı ile ilgili görsel sonucu

Çok sıcak bir yaz günü uyandınız ve dışarı çıkacaksınız. Belki de bir tatil beldesindesiniz. Güneş kreminizi sürdünüz ve tüm gün onun nimetlerinden faydalanmayı umuyorsunuz. Yapmayın. En su bazlı güneş kremi vücutta en fazla 4 saatte emilir ve kaybolur. Sık sık yenilenmesi gerekir. Kendinizi güneşe yem etmeyin. Tahriş olmuş ve parça parça yanık izi olmuş bir deri istemiyorsanız koruyucu kreminizi yanınızda taşımanızı tavsiye ederiz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...