3D Vücut haritalama tekniği, insanın bilinmeyenlerini araştırıyor

Date:

Bilimsel vücut haritalamanın ne olduğunu biliyor musunuz?

BodyMaps, kullanıcılarının insan vücudunu 3 boyutlu olarak bilinmeyen özelliklerini keşfetmelerini sağlayan interaktif bir görsel arama aracıdır. Bilimsel vücut haritalamanın ne olduğunu biliyor musunuz? Bu sorunun cevabı kısaca bu cümleyle özetlenebilir. Peki ya biraz derinine inersek? Kullanıcılar -ki bu medikal ve alanında uzman doktor ya da görüntüleme teknikerleridir-, kullanımı kolay bir navigasyonla insan anatomisinin birden çok katmanını araştırabilir. Sistemleri ve organları en küçük parçalarına ayırarak derinlemesine görüntüleyebilir ve insan vücudunun nasıl çalıştığını ayrıntılı olarak anlayabilir. Bu sayede hastalıkların henüz oluşmadan ya da ne evrede olduklarına dair bir takım tespitler yapmak mümkün olur. Oldukça faydalı bir medikal sistem.[irp]Bilimsel vücut haritalamanın ne olduğunu biliyor musunuz?

Kaslar, damarlar, kemikler ve organlar da dahil olmak üzere vücut parçalarının ayrıntılı 3D modellerini kullanımı anlamına gelmektedir.- BodyMaps (Vücut haritalama), sağlığınızı görselleştirmek ve yönetmek için doktorlara yeni bir yol sunar. Koroner arterin kalbe nasıl kan verdiğini görebilir ve atardamar duvarlarındaki plak oluşumunun kalp hastalığına nasıl yol açtığını öğrenebilirsiniz. Çekilen bir kas veya kırık kemiğin tam yerini bulabilir ve yaralanmaları önlemeye ilişkin bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İnsan beyninin kesitini inceleyebilir ve hangi alanların belirli duyguları ve beden işlevlerini kontrol ettiğini bu cihazlar sayesinde görebilirsiniz.[irp]Bilimsel vücut haritalamanın ne olduğunu biliyor musunuz?

Kulağa çok astronomik gelse de günümüzde bu cihazlar sayesinde pek çok hastalık önceden tespit edilebilmekte ve tedavisi hakkında öngörülerde bulunulabilmektedir. En çok karşılaşılan ve yukarıda belirttiğimiz gibi kırık ve yaralanmalarda bazen teşhis çok önemli olabilmektedir. Ve bunun için elde yalnızca fiziksel duruş ve hastanın hissettiğini söylediği ağrılar vardır. Yani bu 3d görüntüleme cihazı bu gibi durumlarda hayat kurtarabiliyor. Aynı şekilde kanser oluşumunun erkenden teşhis edilmesi ve tedaviye bir an önce hastanın yönlendirilmesi açısından da büyük bir önem taşıyor.Bilimsel vücut haritalamanın ne olduğunu biliyor musunuz?

BodyMaps birbiriyle alakalı ve yararlı sağlık bilgilerine bağlantıların yanı sıra zengin, detaylı anatomik görüntüler sunar. Bu da tıbbın gelişmesinde çığır açmış bir teknolojik gelişmenin ürünüdür. Eğer vücudunuzun kişiselleştirilmiş bir analizini almak ya da sağlığınızı daha derinden inceletmek isterseniz yaptıracağınız Check-up ların içinde bu görüntüleme cihazından faydalanılmaktadır. [irp]

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...