Google Play Filmler ve TV programları için 4K HDR görüntü desteği sunuluyor

Date:

Google Play Filmlerin artık 4K HDR desteği bulunuyor

Ancak, 4K HDR desteği yalnızca ABD ve Kanada’da mevcut olacak.

HDR kısaltmasının açılımı, High Dynamic Range’dir. Bu da, Yüksek Dinamik Aralık demektir. Yüksek dinamik aralık, karanlık yerlerin koyu, aydınlık yerlerin ise parlak göründüğü anlamını taşır. Bu cümleden sonra aklınıza ilk gelen şeyin kontrast olduğunu tahmin edebiliyorum. Evet, aynen düşündüğünüz gibi. Fakat, şöyle bir nokta var ki, dinamik aralık deyince bunun renkle de ilgisinin olduğunu bilmeliyiz. Bir TV’nin HDR uyumlu olabilmesi için, hem sizin düşündüğünüz gibi kontrast, hem de renk aralığı olarak bazı gereksinimleri karşılaması gerekir. TV’de kontrast oranının yüksekliği, ekrana yansıyacak olan görüntülerin ne seviyede dinamik olacağını belirlemektedir. Ek olarak da, HDR uyumlu TV’lerin 10-bit deep color’u desteklemesi gerekiyor. Bilmeyenler için bu kısa açıklamamızdan sonra haberimize geçebiliriz.

Google Play Filmlerin artık 4K HDR desteği bulunuyor

[irp posts=”20984″ name=”Facebook, Messenger Reklamlarını dünya çapında test ediyor”]

Google, bugün bir açıklamada bulundu ve Google Play Filmler için 4K HDR desteği sunacağını belirtti. Şuanda seçkin filmler ver TV şovları için mevcut olan özellik ile daha geniş bir renk yelpazesini görüntüleyebileceksiniz. Ve, izlemekte olduklarınızı daha canlı bir hale getirecek böylece de daha fazla kontrast görüntülemesine rağmen, bir görüntünün en karanlık ve en parlak kısımlarında daha fazla ayrıntı görebileceksiniz. Bu özelliği kullanabilmeniz için, Sony Xperia XZ Premium, LG G6 ve Samsung Galaxy S8 gibi HDR özellikli telefonlardan birine sahip olmanız gerekiyor. Ancak, eğer bunlardan birine sahip değilseniz ve HDR TV üzerinde bir Chromecast Ultra kullanıyorsanız, gene de HDR görüntüyü elde edebilirsiniz. Bu da size iyi bir haber olsun.

4K HDR desteği, şuan Android TV’ler için destek sağlamayacak. Ama, yakın zaman içerisinde Android TV’lere de uygulanacağı söylentiler arasında. 4K HDR desteğinde baya bir eksiklik söz konusu. Google’ın biraz daha bu özellik üstünde çalışması gerekecek gibi gözüküyor. Çünkü, şu anda HDR görüntüsünde sadece birkaç film mevcut ama eminim ilerleyen günlerde Google buna bir el atıp film listesini genişletecektir. Ve, son olarak haberin en başında da belirttiğim gibi, 4K HDR özelliği, sadece ABD ve Kanada’da mevcut olacak. İleri ki süreçlerde diğer ülkelerde de kullanılabilir hale gelecektir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...