4 yaşındaki çocuk Siri’yi kullanarak Annesinin hayatını kurtardı

Date:

Teknoloji hayat kurtardı

Mantığın varlığı otomatik olarak 4 yaşındaki bir çocukla ilişkilendirilemeyecek bir şey. Fakat Roman başka. 7 Mart’ta İngiltere’de, Croydon’da bulunan evde annesi yere düştüğünde yaptığı şeyin hikayesi şöyle;

Londra Başkent Polisi’nin Salı günü açıkladığı kadarıyla Roman, ikiz kardeşi ve küçük kardeşi ile evdeydi. Annesi yerde yatıyordu. Roman yardım çağırması gerektiğini fark etmişti ama nasıl?

Polis “Çocuk polisle temas kurmak için annesinin akıllı telefonunu kullanmış. Öncelikle annesinin baş parmağını telefonun üzerine bastırarak kilidini açmış ve sonrada Siri fonksiyonunu kullanarak yardım çağırmasını istemiş ve uygulama çocuğu acil servise bağlamak için 999’u aramış” dedi. 999 İngiltere’deki acil yardım numarası.

Polis Roman’ın acil servis görevlisi ile yaptığı telefon konuşmasını yayınladı. Bu kayıtta Roman annesinin ‘ölü’ olduğunu söylüyordu.

Görevli ne demek istediğini sorduğunda “Yani gözleri kapalı ve nefes almıyor” cevabını verdi.

Görevli Roman’a adresini söyletmeyi başardı. Polis ve ilk yardım ekibi Roman’ın evine 13 dakika sonra ulaştılar ve kapıyı kırarak ilk yardım uygulamaya başladılar. Polis, Annesinin bilincinin hastaneye götürülmeden önce evde iken yerine geldiğini s öyledi.

Buradan çıkarılacak ders, çocuklarınıza acil durumlarda ne yapmaları gerektiğini öğretmenin önemine dair.

Başkent Polisi başkomiseri Ade Adelekan “Müthiş bir hikaye. Roman’ın hızlı düşünme gücü ve Siri’den yardım istemesi bu küçük çocuğun annesinin hayatını kurtardı. Bu vesileyle annesi hala hayatta ve oğlu ve kardeşleriyle oldukça gurur duyabilir” dedi.

Apple yorum yapma talebine yanıt vermedi. Fakat, CEO Tim Cook Roman olayını duydu ve Cuma günü şu mesajı Twitter’da yayınladı : “İnanılmaz bir hikaye, cesur çocuk. Aferin Roman! Annenin hızla iyileşmesi için dua ediyoruz.”

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...