Uber’in sürücüsüz aracı kaza yaptı

Date:

Uber’de olumsuzlukların ardı arkası kesilmiyor

Uber’in işlettiği sürücüsüz bir araç, firmanın da Bloomberg News’e yaptığı açıklamada teyid ettiği gibi Tempe, Arizona’da kaza yaptı.

Fresco News’a gönderilen resimlerde ve videoda Uber Volvo aracı kazaya karıştığı görülen diğer iki aracın yanında ayrı olarak bir köşeye çekilmiş görünüyor. ABC 15’in haberine göre bir araba sürücüsüz araca uzaklaşmayı başaramayarak çarptı ve Volvo’nun yana savrulmasına sebep oldu.

Tweetler herhangi bir yaralanmanın olmadığını gösteriyorken, bir Uber sözcüsü “Bu olayı incelemeye devam ediyoruz. Aracın arkasında herhangi bir yolcu bulunmadığını söyleyebiliriz” dedi.

[irp posts=”8484″ name=”Sürücüsüz otomobillerin yarışı kaza ile bitti”]

Firma aynı zamanda aracın sürücüsüz modda olduğunu belirterek firmanın eyaletteki filosunun araştırma sürecinde çalışmayacağını söyledi.

Uber Şubat ayında California Motorlu Araçlar Departmanı’nın firmanın San Francisco’da faaliyet gösteren filosunun kayıtlarını iptal etmesinden sonra Arizona’daki sürücüsüz araçlarını test etmeye başlamıştı. Uber şehirde araçlarını denemek için 150$ ruhsat ücreti ödemeyi reddetmişti.

Bu kaza Uber için, yakın zamanda yöneticisini kaybeden ve şu sıralar Waymo tarafından ticari sırlarını çalmakla suçlanan ‘yolculuk paylaşımı’ firmasını da içeren yüksek dereceli olaylar zincirinin sonuncusuydu.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...