Alman istihbaratından Rusya’ya uyarı

Date:

Karalama kampanyası

BfV ajansı başkanı (Alman yerel istihbarat grubu) Hans-Georg Maassen, Potsdam’da gazetecilerle yapılan bir söyleşide Rus hackerların Almanya’nın parlamentosuna yapılan saldırının arkasında olduklarına dair iddiaları tekrarladı. Aynı zamanda bu ihlal esnasında elde edilen yüksek miktardaki bilginin, yaklaşan ulusal seçimlerde (Eylül ayında yapılacak) silah olarak kullanılmaması konusunda da uyarıda bulundu.

Maassen “Bu tertibi Rusya’dan yönlendirilen bir etkinlik olarak görüyoruz. Karşı birim elde edilen bilgileri dezenformasyon ya da etkileme operasyonları için kullanmaya çalışıyor. Bunu yapıp yapmayacakları siyasi bir karar… Bu kararın Kremlin’de verildiğini zannediyorum” dedi.

Rusları seçimlere yönelik tezgahlarıyla ilgili olarak Maassen’ın güçlü ifadelerle yaptığı ilk uyarı değil. Almanya’nın alt parlamento binası olan ‘Bundestag’a 2015 yılı Mayıs ayında yapılan saldırıda güvenlik komitesi bunu ilk başta APT28 olarak bilinen bir Rus hack grubuyla ilişkilendirmişti. Bununla birlikte bazı uzmanlar APT28’i Rus askeri istihbaratıyla irtibatlandırmışlardı (tıpkı Amerika ve Fransa’da ‘Fancy Bears’ adlı siber istihbarat grubunun yaptığı gibi).

Maassen aynı zamanda toplantıdaki gazetecilere Almanya’nın sadece ulusal siber savunma sistemini güçlendirmenin ötesinde aynı zamanda saldırı tehdidinin geldiği yeri hedef almanın yasallığı hususunda yapılan çalışma ile birlikte çok yönlü bir yaklaşım sergilediğini de söyledi. Bu yaklaşıma çalınan verilerin karşı sunuculardan silinmesi ya da donanım sistemine doğrudan saldırı yapılması gibi eylemler de dahil olabilecek.

Maassen “Sunucu sahipleri ve sağlayıcıları saldırıları yapanların kendileri olmadıkları hususunda teminat vermedikleri sürece bu sunucuları silip süpürme imkanına sahip olmamızın bir gereklilik olduğuna inanıyoruz” dedi. Fakat maalesef bu yöntemlerin hiç biri diğer bir meşhur Rus tekniğine karşı etkide bulunamıyor: yalan içerikli ve yanlış yönlendirici haberler yayarak seçmenleri bizatihi etki altına almak.

Umarız Alman’lar, Pizzagate benzeri bariz yalanlara aldanmayacak kadar ferasetlidirler.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...