Wi-Fi destekli böcek tespit sistemi

Date:

Çek-gönder

Delta Five tarafından geliştirilen yeni Wi-Fi destekli sistem, hizmet sektörünün istenmeyen böcek sorunlarıyla uğraşma şeklinde devrime yol açabilir. Firmanın geliştirdiği yeni Otomatik Böcek Gözetleme cihazı küçük, üç inch boyutunda olan bir kutu. Bu sistem mevcut Wi-Fi ağına bağlanarak dahili kameralarını kullanmak suretiyle bulunduğu çevreyi düzenli olarak gözetliyor.

[irp posts=”14971″ name=”Siz siz olun, 2018’den önce Bluetooth cihaz almayın!”]

Kameralar, hareket söz konusu olduğunda devreye giriyorlar. Diğer bir deyişle böcek kutuya girdiğinde sistem böceği görebiliyor. Böcekleri kutuya çekmek için ısı, buhar, feromon ya da diğer kokusuz maddeler kullanılıyor. Böcek kutuya girdiğinde bir resmi çekiliyor ve anlık olarak e-posta adresine ya da telefona gönderiliyor.

CNBC’nin haberine göre bu cihaz otel zincirlerinin, turistik gemilerin, ev ve ofislerin ve diğer kamuya açık mekanların böceklerin sorun olma aşamasından önce teşhisini sağlayabileceği, bu durumun özellikle oteller gibi müşteri kaybına uğrama ihtimali yüksek olan mekanlar için son derece büyük bir kolaylık sağlayacağı belirtiliyor. Normalde oteller, yatak böceklerini bulup yok etmek için köpek ya da imha ediciler kullanırlar. Fakat bu sistem can sıkıcı böceklerin yayılmadan tespit edilmelerini sağlayarak, erken tespit sistemi sayesinde otellerin büyük oranda tasarruf etmelerine neden olabilir. Aynı zamanda böcek ısırması yaşamayacağından emin olacak tüketiciler için de oldukça güzel bir haber.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...