Süper bilgisayardan süper ölçekli performans

Date:

Owens Cluster

Ohio Süper Bilgisayar Merkezi  son zamanlarda gerçekleştirdiği ve Merkez’in tarihindeki en büyük tekil ölçekli hesap işlemini çalıştıran yeni ‘Owens Cluster’ın gücünü gösterdi.

Scientel IT Corp, 24 Mayıs tarihinde Owens Cluster’ın 1.800 çekirdeğini kullanarak, süper bilgisayar sistemleri üzerinde çalışmak üzere tasarlanmış veri tabanı yazılımını test etti. Kesintisiz gerçekleşen çalışma 1.25 TB’lık yapay veri üretti.

Büyük data uzmanı Scientel, aynı anda önemli ölçüde daha az nodlar kullanan diğer veri tabanı yazılımlarına oranla binlerce veri işleme nodlarını kullanabilen, büyük veri çevreleri için tasarlanmış olan bir yazılım olan Gensonix Super DB’yi geliştirdi. Scientel CEO’su Norman Kutemperor, Genosonix DB’nin süper bilgisayarlar için tasarlanan, büyük ölçülü veri işlemini yapmaya yardımcı olan yüksek performanslı işlem mimarisinin tüm avantajlarından faydalanan yegane ürün olduğunu belirtti.

Kutemperor “Bu çalışma, Genoxix Super DB’nin harika yeteneklerini gösteren bir çalışma. OSC Owens Cluster’ın dayanıklı doğası, bu büyük eş zamanlı işin gerçekleştirilebilmesini sağladı” dedi.

Scientel, Genosonix Super DB’nin gücünü göstermek için örnek hava veri tabanı uygulaması oluşturarak OSC’in Owens Cluster’ını kullanarak çalıştırdı. Bu büyük çaplı işlem için Scientel sistemin kullanılabilir 648 işlem nodülünden 600’ünü kullandı. Owens Cluster GPU kullanımı ve veri analitiklerine ayrılmış ek nodüllere sahiptir. Dell marka süper bilgisayarda toplam olarak 824 adet nodül bulunuyor. İşlem esnasında Owen Cluster, hatasız olarak dakikada 86 milyon veri işlemi hızına erişti.

Sağlıktan uzaya geniş yelpazede kullanım hedefi

Ph. D. OSC geçici yönetici direktörü David Hudak “OSC’nin sistemlerinde tamamlanan en büyük çalıştırma olarak Scientel bizlere Owens Cluster’ın gücünü göstermemiz için yardımcı oldu” dedi. “Owens düzenli olarak yüksek oranlı küçük ölçekli performanslar yapar ve bu çalıştırmaların sonucunda OSC’nin müşterileri için etkileyici fiyat performansı sağlar. Hesaplamaları bu boyuta ölçekleyebilme kapasitesi, Owens’ın Amerika’da başka bir yerde bulunmayan, daha önceki sistemlerin erişemedikleri özgün kapasitesini gösteriyor” dedi.

Scientel, yazılım üzerindeki doyurucu test sonuçlarını müteakiben Genosonix Super DB’yi, büyük veri varyetelerini işlemek ve kanser araştırması, ilaç geliştirme, trafik analizi ve uzay keşifleri gibi yoğun sorunlarda işlev görmek üzere teknolojinin ön cephesine taşıyacak. Genosonix Super DB için yazılan basit bir uygulama, çok sayıda perabyte veriyi işlemek için 100.000’den fazla çekirdek kullanabilir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...