Bitcoin neden balon değil işte 4 sebep

Date:

Ekonomik Edge blog Nathan Martin Bitcoin neden balon değil işte 4 sebep başlığı ile açıkladığı çok mantıklı bir analiz yaptı.

Dağıtılmış

Bitcoin’in gücü dağıtılmış merkezi olmayan doğasından gelmektedir. Bitcoin ulusal para birimlerinin aksine herhangi bir merkezi bankacılık sistemine ait olmadığından, değeri keyfi olarak döviz üretimi ile manipüle edilemez. Bu Bitcoin’e altın gibi bir emtia istikrarı sağlar.

Tedarik

Bitcoin arzı, altın veya para gibi değerli diğer emtiaların aksine, kesinlikle sınırlıdır. Asla 21 milyondan fazla Bitcoins olmaycak. Piyasa bu rakamın yüzde 80’ni kadardır ve asla bu rakamı aşamayacak. Mining işlemleri sadece zorlaşıyor, ve bitcoin değeri artmaya devam edecek.

Güvenlik

Merkezi olmaması ve şifreleme Bitcoin’i güvenli kılıyor. Bireysel kullanıcı tarafından düzenlenen basılı anahtarı dışında, dış güçler tarafından manipüle edilemez ve kamulaştırılarak el konulamaz.

Dolandırıcılık önlemi

Tüm Bitcoin işlemleri Blockchain‘e kaydedilir, bu sayede dolandırıcılığa fırsat vermemek için en ufak tuhaflıklar bile hemen izlenebilir.

Martin, Bitcoin için üstün güvenlik, sıfır dış manipülasyon ve sınırlı bir kaynağı ile, fiyatının öngörülebilir olması ve gelecekte artmaya devam etmemesi için hiçbir sebep olmadığını söylüyor.

Martin’e göre, balon fiyat artışları yakın gelecekte bir olasılık değil, Bitcoin için şu anda değerleme noktası sadece son kazanımları tarafından test ediliyor. Martin, zaman içinde bu artan talebin, gelecekte çok daha büyük yükseliş için temel yapı oluşturduğunun görülebildiğini savunuyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...