Sphero’nun yeni oyuncağı konuşkan bir Örümcek Adam

Date:

Örümcek Adam

Sphero, Marvel’in süper kahramanı Örümcek Adam üzerine tasarlanmış yeni oyuncağının üretimi ile Disney’le ortaklığına devam ediyor. Fakat oda içerisinde hareket edebilen BB-8 ve Lightning McQuenn’e kıyasla Örümcek Adam daha bir durağan yapıya sahip. Onun asıl gücü, sohbetler yapabiliyor olmasından geliyor.

Bu Örümcek Adam’ın yapabildiği en basit şey, şaka yapmak. Göründüğü kadarıyla sonsuz sayıda espri kapasitesine sahip. Onunla sohbet etmek istediğinizde okul ya da flört etmek gibi gelişi güzel konulardan sohbet açıyor. Sphero’nun kurucu ortağı ve Yazılım Mimarisi Yöneticisi Adam Wilson’ın da belirttiği gibi aynı zamanda maceralarını çocuklara anlatırken önemli anlarda kendisine eşlik etmelerini isteyerek, başkalarına hikâyeler de anlatabiliyor.

Yukarıdaki videoda yapılan birkaç etkileşimi görebilirsiniz. Kullanıcılardan farklı komutları deneyerek yeni etkileşim modlarını keşfetmeleri isteniyor. Fakat bir çok kez sorduğumuz soruyla alakasız cevaplar veren bu Örümcek Adam, bazen de sadece sessiz kalmayı tercih etti.

Oyuncakta belirgin LCD gözler, bir mikrofon ve hoparlör ve bir de ivme ölçer bulunuyor. Eğer onunla kavga ediyormuş gibi yaparsanız, gaza gelip heyecanlı heyecanlı konuşmaya başlıyor. Aynı zamanda bir de infrared sensör var. Böylece sahibinin yatak odasına izinsiz giren olursa, koruma moduna geçerek uyarıda bulunuyor.

 

Wilson üçüncü taraf konuşma algılama teknolojisinin ötesinde Örümcek Adam’ın sohbet etme mekanizmasının sıfırdan yapıldığını söylüyor. Aslında süper kahraman görünümlü bu oyuncağın içinde salt Android cihaz var. Genel etkileşimlerinizi sesinizle yapabiliyor olmakla birlikte kontrol edebilmeniz için bir iOS ya da Android uygulamasına ihtiyacınız olacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...