Microsoft Pix iPhone resimlerinizi sanat eserine dönüştürüyor

Date:

Microsoft Pix

Microsoft yapay zeka ile çalışan resim düzenleme uygulaması Microsoft Pix’e güncelleme yayınladı. Böylece Prisma ve benzerlerine karşı rekabet çıtasını yükseltiyor. Uygulama esasen renk, pozlandırma ve diğer değişken ayarları yaparak iPhone resimlerinizi iyileştirmek üzere tasarlanmış olmakla birlikte yeni güncellenen Microsoft Pix artık resimlerinizle biraz daha eğlenmenizi sağlamayı hedefliyor. Bu sefer onları sanat çalışmasına çevirerek.

Prisma’da olduğu gibi yeni uygulama, resimlerinizi sanat çalışmalarına çevirmenizi sağlayacak Pix Styles adlı yeni bir güncellemeyi getiriyor. Örneğin; mevcut bir efekt, resmin ateş üzerindeymiş gibi görünmesini sağlıyor. Tabii bunlar resim filtreleri değil. Stiller resme şablon, doku ve tonlar kazandırıyor.

Firmanın belirttiğine göre uygulama bugün 11 stil dahilinde yayınlanmaya başladı fakat gelecek haftalarda daha fazla stil eklenecek.

Aynı zamanda Prisma’da olduğu gibi stil boyunca parmağınızı kaydırarak efekti arttırabiliyor, ya da azaltabiliyorsunuz. İşiniz bittiğinde resmi çerçeveleyebiliyor, kırpabiliyor ya da sosyal ağlarda paylaşabiliyorsunuz.

Diğer bir yeni özellik (Pix Paintings), Prisma, Lucid, Pikazo, Dremscope ve diğer ‘Resimden-sanata’ tarzındaki uygulamaların bir adım ötesine geçerek, resminiz seçtiğiniz sanatsal stilde boyanırken yapılan işlemi hızlı çekim şeklinde gösteriyor. Pratik bir karşılığı olmamakla birlikte, eğlendirici bir işlev.

Microsoft Pix

Microsoft yeni özelliklerin Microsoft’un Asya araştırma laboratuarı ve Skype işbirliğiyle yapıldığını, derin sinir ağları adlı yeni bir yapay zeka işlemci yaklaşımını ön plana aldıklarını söylüyor.Derin sinir ağları, büyük orandaki veri setlerinin eğitiminde kullanılıyor. Pix için bunun anlamı, yapay zekanın farklı stilleri öğrenmesi için çok sayıda boyamanın kullanıldığını gösteriyor. Bu teknoloji Google’ın yeni bir çeşit tuhaf, makine yapımı sanat çalışması üretmek için üzerinde denemeler yaptığı teknolojinin aynısı. Google bu teknolojiyi geçtiğimiz yıl bir sergide göstermişti.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...