Mutfakta küçük ama etkili dokunuşlarla düzeni sağlayın

0
516

Mutfak düzeni deyip geçmeyin

Şimdi sizlere mutfaklarınızı daha kullanışlı ve sizler için daha düzenli olmasını sağlayacak bazı ipuçlarından bahsedeceğiz. Mutfak düzeni deyip geçmeyin. Dünyada kazaların yüzdesel olarak en yüksek kısmı evde gerçekleşiyor. Ev kazalarının en büyük yüzdesel kısmı ise mutfak kazaları. Yani kaza aslında geliyorum diyor ancak bizler biraz bu konuda kayıtsız kalıyoruz.İşte size haberimizdeki videodan derlediğimiz bir kaç faydalı ve gerçekten işe yarayacağını düşündüğümüz ipuçları:

Yeni bir baharat aldığınızda mutfaka onu bakteriyel üreme gerçekleşmemesi için paketinden çıkarırız. Sonrasında büyük ihtimalle baharat takımına ait bir cam ya da plastik saklayıcı ya da baharatlık adını siz koyun, onun içerisine doldurursunuz. Peki ya kekik mi nane mi? Tarçın mı toz biber mi? Tuz mu şeker mi? Doğrusunu söylemek gerekirse hiç birimiz direk olarak hangisi nedir tam olarak seçemiyoruz. Bunun için baharat paketinin üzerinde baharatın adının yazdığı yeri küçük bir kart olacak şekilde kesiyoruz. Bu küçük parçanın üzerine bir bant yapıştırıyoruz. Bu bandı da baharatlığın üzerine iliştiriyoruz. Artık sofrada ve de mutfakta yanlış baharat kullanmak yok.

Yapılan araştırmalara göre mutfak sürekli yemek pişen bir yer olduğu için sıcak bir ortam ve bakteri üremesine oldukça elverişli. Bu yüzden bakliyatları kuru bir şekilde saklamak oldukça zor. Yine yapılan araştırmalar gösteriyor ki bakliyatlar en iyi plastik kaplarda muhafaza olunuyor. Cam saklama kapları sıcakta plastik olanlara göre içindeki bakliyatla daha fazla etkileşime giriyor. Size önerimiz plastik 2 uzun ince su ya da meşrubat şişesini ortasından yatay olacak şekilde kesmeniz. sonra birinin içine bakliyatları doldurup diğer parçayı da üzerine kapatabilir, gıdalarınızı saklayabilirsiniz. Hemde bunu yaparken yerden tasarruf sağlar ve ayrıca para ödememiş olursunuz.Mutfak düzeni deyip geçmeyin

Yemek yaptığınız esnada yemek kitabından tarife bakmanız gerekiyorsa hemen gardrobunuza koşun ve bir etek askısı alın. Askının mandal kısımlarına kitabı yerleştirin ve onu da bir dolap kapağının kulp kısmına asın. Artık oradan oraya giderken kitabın düşüp diğer malzemeleri dağıtması ve bir tehlike oluşturması mümkün değil.

Mutfak yanıkları… En zor tahammül edilen acılardan. Bunu da genellikle fırın ve tencerelerde yaşarız. Eğer taşmasını istemediğiniz bir yemeğiniz varsa üzerine tahta bir kaşık koyun ve yemeğinizin pişmesini bekleyin. Kaşık seviyesine geldiğini gördüğünüzde yanında beklemeden gidip altını kapatın.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz