İnternet devleri terörist içeriklerin paylaşımını durdurmak için birleşecek

Date:

İnternet devleri terörist içeriklerin paylaşımını durdurmak için birleşecek

Facebook, Microsoft, Twitter ve YouTube, online terörist içeriğin yayılmasını önlemek için birlikte çalışacaklarını açıkladı. Web devleri, daha önce platformlarından kaldırılan şiddetli terör görüntüleri ve terör istihdam materyalleri için paylaşılan bir endüstri veritabanı (herhangi bir dosyayı tanımlayabilen hash izlerini içeren) oluşturacak.

Hash kısaca bir dosyanın parmak izidir. Daha önce dosyanın hash değeri MD5 veya SHA1 algoritmaları ile alınır, daha sonra bu hash değeri karşılaştırılarak dosyanın bire bir aynı olup olmadığı tespit edilir.

Dört şirketin ortaklaşa yaptığı açıklamada, “Bu işbirliği, küresel olarak online terörist içeriğin önüne geçmek için ortak politikalarımızı yürürlüğe koymaya devam edeceğiz” dendi.

Her katılımcı şirket, “paylaşılan veritabanına hangi görüntü ve video hash lerinin katkıda bulunacağını bağımsız olarak belirleyecek” ancak planın uygulamada nasıl yürüyeceğine dair henüz bir ayrıntı yok. Olası bir model, çocuklarda cinsel istismar süçları ile mücadele etmek için kullanılan Microsoft’un PhotoDNA’sıdır. Microsoft’un sistemi “bilinen bir çocuk pornografisi görüntülerinin bir veritabanına karşı eşleştirilebilen görüntülerin dijital bir imzasını derledi.”

Bununla birlikte, iki durum arasında önemli bir fark var. Çocuk cinsel istismarının açıkça yasadışı olduğu ve nispeten açık bir şekilde tanımlanabildiği halde, şiddet görüntüleri veya terörist görüntüleri tam olarak neyin oluşturduğunu tanımlamak daha zordur. Sonuç olarak, yeni veritabanının aşırı usulsüz bir yaklaşımın sonucu olarak tartışmalı olabileceği ve yasal içeriğin kaldırılarak sansüre neden olması riski var.

Bu ortak adım, internet şirketlerine dünyadaki politikacılardan yasadışı veya zararlı olarak addedilen içeriği kaldırma yönündeki baskısını yansıtıyor. Mayıs ayında, Facebook, Microsoft, Twitter ve YouTube, Avrupa Komisyonu ile yasadışı nefret söyleminde davranış kuralları üzerinde anlaşmaya vardığını açıkladı.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...