İngiliz polisi DDoS saldırıları için ödeme yapanların üstüne gidiyor

Date:

  • Çalışma, Europol tarafından koordine edilen küresel bir darbe operasyonu

Açıklanan raporlarda çalışmanın, Europol tarafından koordine edilen küresel bir darbe operasyonu Operasyon Tarpit’in bir parçası olduğu belirtiliyor.

Artan Dağıtılmış Hizmet Reddi (DDoS) saldırıları, bireyleri, özel sektörü ve hükümetin finanse ettiği kurumları da etkisi altına aldı. Siber suçlulara yönelik büyük bir uyarı olarak, İngiltere Ulusal Kriminal Ajansı (NCA), Netspoof adı verilen kiralık DDoS hizmeti kullanan 12 kişiyi tutukladı. “Vulcanialia Operasyonu” toplam 60 vatandaşı hedef aldı, 30 ihtarname bildirimine ve 11 şüpheli ekipmanının ele geçirilmesine yardımcı oldu. NCA iki şeye odaklandığını belirtti: aynı suçu birden fazla işleyenleri tutuklamak ve ilk kez yapanları da siber suçların sonuçları hakkında eğitmek.

DDoS saldırıları, bireyleri, özel sektörü ve hükümetin finanse ettiği kurumları da etkisi altına aldı.

Çalışma, Europol tarafından koordine edilen ve daha büyük bir çaba sarfedilen Tarpit Operasyonunun bir bölümünü oluşturuyor. Avustralya, Belçika, Fransa, Macaristan, Litvanya, Hollanda, Norveç, Portekiz, İspanya, İsveç, Birleşik Krallık ve ABD’den emniyet teşkilatları bir arada hareket ederek DDoS araçlarının kullanıcılarını hedef alması, 34 kişinin tutuklanmasını ve 101 şüpheliyle görüşme ve uyarıda bulunmalarını sağladı. İngiltere’nin katkısı, NCA’nın gözetimi altında Bölgesel Organize Suçlarla Mücadele Birimleri tarafından idare edilen ve West Midlands Bölgesel Siber Suçlar Birimi tarafından toplanan istihbarata öncülük etti. Tutuklamalardan bazıları bir basın açıklamasıyla detaylandırıldı. Biri hariç hepsi 30 yaşın altındaydı.

Netspoof, herkesin potansiyel olarak yıkıcı DDoS saldırılarını £4 gibi düşük bir maliyetle başlatmasına imkan sağladı. Bununla birlikte, paketler, kullanıcının gereksinimlerine bağlı olarak £380’a kadar yükseldi. Geçmişinden bağımsız olarak neredeyse herkes, siteleri ve hizmetleri büyük miktarda veri göndererek çökertebiliyordu. Bu eğilim, siber suçtaki artışı ve insanlar için bu tarz güçleri kullanmanın ne kadar kolay olduğunu gözler önüne sermektedir. DDoS saldırıları hacklemeyle mukayese edilebilir olmasa da, işletmeler için hala endişe verici bir taktik. Bir hizmetin çevrimdışı kalması, şirketin finans ve itibarını etkileyebilir ve bu süreçte müşterilerini öfkelendirebilir.

On iki tutuklama hiçbir şekilde önemsiz değil, ancak kesinlikle az bir sayıda DDoS kullanıcısını temsil ediyor. Yine de, NCA, bir uyarı ateşi olarak, sorunun farkında olduklarını ve yetkililerin internetteki bu tür saldırıları kullanan ve kolaylaştıran kişileri izlemek için daha fazla kaynağı izlemeye aldıklarını belirtti.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...