Panik yapmaya başlamalısınız

Date:

Yakın gelecekte işlerimizi yapay zeka teknolojisine mi kaptıracağız?

Federal Rapor, yapay zeka teknolojisinin Amerika Birleşik Devletleri’nde işlerin yüzde 47’sini alacağını iddia ediyor.

Panik yapılacak bir durum var mı?

Bilim adamları ve ekonomi danışmanları tarafından Başkan Barack Obama’ya sunulan yapay zeka ile ilgili bir rapor, bu teknolojinin Amerika’daki işlerin yüzde 47’sini ele geçirme riski olduğunu ortaya koydu.

Yapay zekanın günlük yaşantımıza büyük bir etkisi olacağına inanılıyor. Bu teknolojinin yaygınlaşması büyük yararlar sağlayacaktır ancak Amerika’da ki işgücü piyasasında olumsuz etkilere neden olabilir.

Yapay Zeka, Otomasyon ve Ekonomi

Beyaz Saray Bürosu tarafından resmi olarak yayınlanan Yapay Zeka, Otomasyon ve Ekonomi başlıklı federal rapor, Birleşik Devletler hükümetinin serbest şekilde yayınlanabilecek bir çalışması olarak açıklandı.

Raporda, yapay zekanın ve otomasyonun artan üretkenlik üzerinde olumlu bir etkisi olacağı ve bundan dolayı da zenginliğin artacağı iddia ediliyor. Ancak, madalyonun diğer tarafında teknoloji şu anki işlere bir tehdit oluşturabilir. Az vasıflı işçilerin ücretleri ile yüksek vasıflı çalışanların ücretleri arasındaki eşitsizlik daha da kötüleşebilir.

Geçtiğimiz on yıllarda insanlar tarafından yapılan işler arasında seyahat acenteleri, dosyalama görevlileri, santral operatörleri ve montaj hattı çalışanlarının yerini yapay zeka aldı. Şu anda bu teknoloji sayesinde normal araçların yerini alacak olan sürücüsüz otomobillerin testleri yapılıyor ve uzun mesafeli taşımacılık için sürücüsüz kamyonlar geliştiriliyor.

Yakın gelecekte işlerimizi yapay zeka teknolojisine mi kaptıracağız?

Şu anda Amerika’daki işçiler için panik yapılacak bir durum var mı?

İddia edildiği gibi Amerika Birleşik Devletleri’nde işlerin % 47’sini ilerde bu teknoloji alacak olsa da, geçişin gerçekleşmesi yıllar alacak.

Önümüzdeki yirmi yılda, ülkedeki işlerin yalnızca yüzde 9’unun aslında yapay zeka karşısında kaybolma riskiyle karşı karşıya olduğu tahmin ediliyor. Buna ek olarak, otomasyonun yerini alacağı seri üretimin olduğu işleri yapan işçiler değişecek. Tüm işçilerin işlerini kaybetmesi söz konusu olmayacak.

Bununla birlikte, yapay zekanın sürekli olarak geliştirilmesi ve benimsenmesinin sonunda iş yerlerinde daha az sayıda insan gücüne ihtiyaç duyulacağı da unutulmamalıdır. Yapay zeka, yaygın olarak kullanılabilir noktaya geldiğinde, profesyonel sürücüler ve bu işi yapacaklar bu durumdan ilk etkilenen meslek sahipleri olacaklar.

Yapay zekadan ve otomasyondan etkilenecek insanların devlet kaynaklarını kullanarak ilerde yapay zekanın yerini alacağı işlere karşı eğitimli ve hazırlıklı olması gerekir.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...