Kickass Torrent’lerinin dönüşü

Date:

Sonuçlar gelmeye başladı ve bir zamanların kudretli Kickass Torrents websitesinin müjdelenen dönüşü resmen sekteye uğradı. KAT’in yeniden başlatılmasından sonra edinilen veriler net bir trafik sayısı analizi yapmaya elveriyor. Rakip The Pirate Bay zirvede yer alırken ExtraTorrent, Rarbg, Torrentz2 ve 1337x istikrarlarını koruyorlar.

Bir yıl öncesinde Kickass Torrents dünyadaki en popüler torrent websitesi ve en bilindik websitelerinden biriydi. Bir yıl sonra, ilginç bir şekilde, daha önce ikinci olan The Pirate Bay bir numaralı site olarak büyümeye devam ederken, Kickass Torrents en son yayınlanan trafik sıralamalarında belirgin bir iz bırakamadı.

Kickass Torrents hala The Pirate Bay, ExtraTorrent, Rarbg, Torrentz2x ve 1337x’in oldukça gerisinde

Yakın zamanda Kickass Torrents’in dönüşü ile ilgili ilk sonuçların beklendiği kadar iyi olmadığına dair haberler yayınlamıştık. Site 30 gündür online olmadığı için KAT’ın dönüşüne dair Alexa sıralaması hakkında net bir bilgi alamadık zira değerlendirme yapabilmek için ilgili sitenin minimum 30 gün süreyle aktif olması gerekiyor. Bu sebeple KAT’in en büyük rakipleriyle ilgili olarak, Kickass’in son dönüşünden bu yana edinilen trafik rakamlarını değerlendirdik.

Kickass Torrents’in geri dönüşünden önce ilk beşte yer alan sitelerin, bu dönüşten sonra bir miktar trafik kaybına uğrayacağına dair hipotezimize rağmen durumun böyle olmadığını gördük. Bu beş sitenin hepsi de sıralamada ya istikrarı korudular, ya da artış kaydettiler.

Bu sürpriz sonuçlar Kickass Torrents’in dönüşünün beklendiği kadar büyük olmayacağına işaret ederken, yeni KAT’in en az 30 gün süreyle online olacağı zamana kadar bunu tespit etmek kesinlikle imkansızdı. Bunun nedeni; Alexa, websitesi trafiğini geçmiş 30 günlük sonuçların dönüşümlü ortalaması üzerinden sıralandırıyor. Bu da Kickass Torents’lerinin geri dönüşünden birkaç gün öncesine denk geliyor. O esnada alan adına denk gelen az ya da sıfır trafik de site sıralamasına dahil edilmişti.

Fakat şimdi Kickass Torrents’in dönüşünden sonra 30 gün geçmiş durumda ve ortalama trafik sıralaması şimdi sadece sitenin tam anlamıyla geri döndüğü ve ayakta olduğu, online olarak çalıştığı döneme denk geliyor. Şu andaki Alexa sıralaması Kickass Torrents’i 6.772. sıraya oturtuyor. Bu sıralama, 2015 Haziran’ında edindiği en yüksek Alexa sıralaması değeri olan 85’ten çok daha gerilerde. Bu arada The Pirate Bay’ın sıralaması artmaya devam ediyor. The Pirate Bay şu anda 97 numaralı sıralamada duruyor. İki hafta öncesinde bildirdiğimiz 108 numaralı sıralamadan daha da yüksek. ExtraTorrent, Rarbg, Torrentz2 ve 1337x sitelerinin hepsi de sıralamalarında istikrarı korudular.

Kickass Torrents neden The Pirate Bay, ExtraTorrent, Rarbg, Torrentz2 ve 1337x’e karşı sendeliyor

Neden yeni Kickass Torrents’ın trafik rakamları olabildiğince düşük? Temel sebep muhtemelen yeni sitedeki bariz eksiklik : Bir çoklarının hala yenisinde kullanılabilir olmadığı eski torrent’lerin eksikliği. Her ne kadar bazıları yenileriyle değiştirilmişse de, eski sitenin kapanışı esnasında tonlarca bilgi kaybolmuştu.

Yeni KAT önceki dirilişinde mevcut olan kullanıcı dostu tasarımının aynısını (tüm rakiplerinin en iyisi olduğu tartışılır) ve yine aynı sadık ve arkadaş canlısı kadronun bir çoğunu koruyor. Eğer Kickass Torrents bir süre için çevrimiçi ve stabil kalabilir, ve bir yandan yenilerini eklerken diğer yandan eski popüler torrentlerini yeniden biriktirmeye devam ederse, sitenin tekrar zirvede olma yolunda gösterdiği çaba esnasında yavaş ama muhakkak trafik kazanımları kaydedeceğini tahmin ediyoruz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...