Nintendo mühendisleri Unreal Motorunu benimsedi

Date:

Shigeru Miyamato; “mühendisler Unreal Motorunda uzman oldu”

Eğer Nintendo’nun tarihi boyunca zorlandığı bir şey varsa buda üçüncü parti geliştiricileri sistemlerine oyun yapmaya ikna etmek olmuştur.

VentureBeat’in hazırladığı habere göre, şirket bu durumu yeni oyun konsolları Switch ile değiştimek niyetinde. Konuyla ilgili açıklama yapan Shigeru Miyamoto, Nintendo’da çalışan mühendislerin Unreal Motoru gibi üçüncü parti araçlar üzerine çalışarak uzmanlaştığını ifade etti.

Switch’in kendinden önce gelen oyun konsolu Wii U gibi Unreal Motoru’nu desteklemesi şaşırtıcı değil. Ama Miyamoto’nun böyle bir açıklama yapması Nintendo’nun üçüncü parti geliştiricilere olan bakış açısını değiştirdiğine dair bir işaret. Zira Nintendo’nun eski başkanı Hiroshi Yamauchi ile üçüncü parti geliştiriciler arasında pek de arkadaş canlısı ilişkiler kurulamamıştı. Yamauchi 2000 yılında, “üçüncü parti geliştiricilerin sektöre hiçbir faydası yok” şeklinde açıklamalar yapması durumun bir özeti niteliğinde.

[irp posts=”6876″ name=”Nintendo: “Switch’e 2017 boyunca düzenli ve aralıksız yeni oyun gelecek””]

Nintendo’nun yöneticilerinde Shinya Takahashi’de Miyamoto’nun açıklamalarına destek vererek, “üçüncü parti geliştiricilerinin kolayca yazılım yapabileceği bir platform oluşturmak istiyoruz” dedi.

Miyamoto ayrıca Japon gelişticilerinin batılı rakiplerini artık arkadan takip etmediğini ifade ederek, mühendislerin batılı geliştiricilerle rahatlıkla boy ölçüşebileceğini söyledi.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...