Samsung yeni Gear VR setine el kontrolörü ekleneceğini duyurdu

Date:

2014 yılındaki ilk duyuruluşundan bu yana, bir kaç tane büyük sayılabilecek güncelleme açıklanmıştı. Şimdi de o büyük güncellemelerden biri daha ortaya çıktı.

Samsung’un mobil sanal gerçeklik gözlüğü olan Gear VR, şirket için önemli bir konumda. Çünkü şirketin yeni jenerasyon platformlara olan girişimci ruhunu açığa çıkartan ve dolayısıyla da kullanıcıları heyecanlandıran bir ürün.

Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) Gear VR’ın yeni versiyonu için bir küçük tanıtım sundu. Detaylar çok sınırlı olsa da, yapılan tanıtımın en dikkat çeken noktası el kontrolörü (handheld controller).

Bu noktada gözüken o ki Samsung, Google’ın içinde hareket kontrolörü olan Daydream View gözlük setini yakalamak istiyor. Oculust Rift veya HTC Vive’ın sunduğu gerçeklik oranını sunmayacak olsa da, Daydream ne sunuyorsa yeni Gear VR da aynı şeyleri kullanıcılarına ulaştıracak. Bu el kumandasının amacı kullanıcıların sanal gerçeklik gözlüğü deneyimini yaşarken menüdeki dolaşımları kolaylaştırmak gibi yeni metotlar sağlamak. Normal şartlarda gözlük setinin yan kısmında olan kontrol tuşlarından kullanıcılar kurtulmuş oluyor böylelikle. Samsung, Minecraft gibi daha karmaşık yapıya sahip oyunlarda Gear VR ile birlikte oyun kumandası kullanımı üzerine denemelerde bulundu. Ancak bu beklenildiği kadar kayda değer sonuç elde etmedi.

Yeni Gear Vr, Galaxy S7, S7 edge, Note 5, S6, S6 edge ve S6 edge+ ile uyumlu olacak.

Yapılan tanıtımda Samsung erişilebilirlik veya fiyat hakkında detaylı bir bilgi vermedi. Ancak gelecek haftalarda geliştiriciler için yazılım geliştirme kitinin (SDK) verileceğini duyurdular. Bu biraz zamansız bir açıklama olsa da kongrede henüz yeni bir Samsung telefonunun duyurulmadığı göz önüne alınınca günümüzün popüler teknolojik gelişmesi sanal gerçeklik heyecanını yaşatmak istemelerini normal karşılamak gerekiyor.

[irp posts=”9179″ name=”Staedtler ve Samsung’tan kurşun kaleme benzeyen S-Pen”]

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...