KGI, iPhone 8 ile ilgili iddiaları çürütüyor

Date:

Lightning özelliği değişmeyecek

KGI Wall Street Journal’da hafta başında Apple’ın gelecek modelinde şarj girişinin USB-C portu ile değiştirileceğine yönelik iddiaları çürütüyor.

KGI’den Ming-Chi Kuo bugün bunun doğru olmadığını, 2017’deki iPhone’ların her üç modelinin de tescilli ‘Lightning (Elektrikli şarj)’ girişini koruyacağını yazdı.

Göründüğü kadarıyla Apple hızlı şarjlama özelliği kazandırmak için yeni iPhone modelinde güç yönetimi teknolojilerinde değişiklik yapacak. Bu değişiklik, fiziksel konektör değişimi olmadan USB-C girişinin sağladığı güç olanaklarından (C Tipi Güç Kaynağı) faydalanmayı beraberinde getirecek.

Hızlı şarjlamayı sağlamak için Apple Texas Instruments ve Cypress’ten yeni bileşenler edinecek. iPhone 8’in 2-hücreli L biçimli batarya tasarımı da cihazın daha hızlı şarj etmesine imkan verecek. Bu gelişmelerin de iPhone 8’e gelecek olan kablosuz şarjlama hakkında çıkan söylentilerle bağlantısı olup olmadığı henüz belli değil.

[irp posts=”7781″ name=”iPhone 8’e kablosuz şarj gelmesi çok muhtemel”]

Kuo her ne kadar USB-C girişi, USB 3 Lightning’in maksimum hızından daha yüksek oranlarda hızla veri aktarımını sağlasa da bu, Apple’ın iPhone’un gözde uygulaması olan konektörleri değiştirmesi için motive edici bir sebep olamaz dedi.

KGI Apple’ın Lightning’i muhafaza etmek için iki temel sebebin bulunduğunu söylüyor ; MFi (Made For iPhone/iPad/iPod) olarak adlandırdığı telif haklarını iOS aksesuar ekosisteminde sürdürmek ve biçimle ilgili etkenlere dair düşünce. USB-C girişi Lightning girişinden daha büyük. Üstelik Apple yeni telefonun gövdesine olabildiğince fazla şey sığdırmaya çalışırken bu önem arz eden bir faktör.

Apple Lightning girişini 2012 yılında iPhone 5 eşliğinde tanıtmıştı. Önceki model olan 30-pin dock konktörü 10 yıldan fazla bir süre Apple cihazlarında bulunuyordu. Dolayısı ile Wall Street Journal’ın portun kaldırılacağına dair iddiaları bir nebze şaşkınlık vericiydi.

Apple’ın yeni iPhone modellerinde tipik dikdörtgen şeklindeki USB-A kablosundan çok, USB-C ile şarj kablosunu kutuya ek olarak koyması ihtimal dahilinde. Yine de KGI kesinlikle şuna inanıyor; Lightning girişi bir süre için daha kullanılmaya devam edecek. Diğer yandan USB-C’yi iPhone’da benimsemek iOS cihazlarını Apple’ın sadece USB-C girişlerine sahip son MacBook’ları ile uyumlu hale getirirdi.

Apple’ın üç yeni iPhone modelini sonbaharda piyasaya sürmesi bekleniyor. iPhone 8 olacağına inanılan modelin 5.8 inch OLED ekranlı, daha büyük bataryalı ve çerçevesiz tasarımda, radikal bir tasarım değişikliğine uğrayarak geleceği zannediliyor. Diğer iki güncellenmiş modelin iPhone 7 serisiyle aynı kasayı koruyacağı düşünülüyor. Üst düzey OLED iPhone modelinin (iPhone 8 olarak düşünülen model) 1000 doların üzerinde bir fiyatla, 64 GB ve 256GB konfigürasyonları ile geleceği söyleniyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...