ABD uçuşlarında laptop ve tablet yasağı rezervasyonları yüzde 20 düşürdü

Date:

ABD uçuşlarında laptop ve tablet yasağı, rezervasyonları yüzde 20 düşürdü

Homeland Security, birçok uluslararası havalimanından ABD’ye giden uçuşlarda el bagajlarında taşınan dizüstü bilgisayar ve tabletleri yasakladığında bunun havayollarını zora sokacağı söyleniyordu. Yakın zamanda yapılan araştırmalara göre bu söylemler doğrulandı. ABD uçuşlarında laptop ve tablet yasağı yolcu rezervasyonlarda %20’lik düşüşe neden oldu.

Hatırlayacağınız gibi yasakla birlikte cep telefonundan daha büyük elektronik cihazların, Ortadoğu ve Afrika’daki 10 havalimanından ABD yönündeki uçuşlarda kabinde bulundurulması yasaklanmıştı. Kararla birlikte İngiltere’de, ABD benzeri bir uygulamaya giderek Türkiye, Lübnan, Ürdün, Mısır, Tunus ve Suudi Arabistan uçuşlarını kapsayan benzer önlemler almıştı.

Bu havalimanlarından Amerika Birleşik Devletleri’ne uçuş yapan dokuz havayolu şirketi var. Yasak, Mısır-Kahire, Dubai ve Abu Dhabi, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye-İstanbul, Katar-Doha, Ürdün-Amman, Kuveyt, Fas-Kazablanka ve Suudi Arabistan Cidde ve Riyad menşeli uçuşları içeriyordu.

Birçok insanın bu uygulamaya karşılık seyahat planlarını iptal edeceği uzmanlar tarafından tahmin ediliyordu. Uygulama iş seyahatlerinde, uçuş sırasında çalışamayan yolcuların mali açıdan uçuş planlarını değiştirmeye veya iptal etmelerine sebep oldu. Ayrıca turistlik yolcuların bagaja teslim edecekleri ve içinde pahalı ekipmanların bulduğu bagajlarının kayıp olma riski veya zarar görebilme ihtimali yine uçuş planlarını değiştirmeye veya iptal etmelerine sebep oldu.

Dizüstü bilgisayar yasağı körfez ülkelerindeki havayolu firmalarına zarar verdi. Bu kararların ardından Dubai merkezli Emirates’in Amerika uçuşlarında yüzde 20’lik düşüş yaşandı.

Uygulamanın, iPad bomba komplosu sebebi ile yasağa girmesinin bir sonucu olduğu söyleniyordu. Bu bağlamda iyi haber; yüksek güvenlik taramasının bir sonucu olarak Abu Dhabi şimdi yasaklardan muaf tutuluyor.

Homeland Security sözcüsü David Lapan, “Hem görülen hem de görülmeyen gelişmiş güvenlik önlemleri, yolcuların ve elektronik cihazların taramasını artırdı” dedi. “Etihad’ı bu ilave tedbirleri uygulamak için hızlı sonuç aldıklarından ötürü istiyoruz. Onların çabaları hem yabancı hem de yerli havayolları için bir model.”

Yasağın ileride ABD’den ayrılan uçuşlara kadar genişletilebileceği, hatta dünya genelinde uygulanabileceği yönünde spekülasyonlar yapılmıştı. Bu son haberlerle birlikte, artan güvenligin artık bu uygulamanın kalıcı olarak daha geniş bir kitleye yayılacağının bir göstergesi olarak görülüyor.

[irp posts=”15263″ name=”ABD, dış hatlarda dizüstü bilgisayar yasağı getiriyor”]

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...