ABD Suriyeye hava saldırısı düzenledi.

Date:

ABD savunma bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Suriye Şayrat Hava Üssü’ne 60 tane Tomahawk füzesi fırlattıklarını bildirdi.

ABD’den Suriyeye hava saldırısı; Pentagon’da toplantı devam ettiği sıralarda USS Ross ve USS Porter ABD füze destroyerleri Suriye Humus yakınlarında Şayrat Hava Üssünü hedef aldığını bildirdi.Şayrat  Rusya tarafından, Palmira’ya DAEŞ operasyonları kapsamında Rus helikopterleri için bir üs konumundaydı.

Pentagona göre Tomahawk füzeleri Şayrat Hava Üssü’nde bulunan tesislerdeki, lojistik depolama, radar hava savunma sistemleri,İdlib’i  bombalayan uçakları hedef aldı.Hedef alınan üssün kimyasal saldırıda kullanıldığını zannediliyor.

Trump: ABD’nin güvenliği elzem olan emri ben verdim dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye rejimine ait Şayrat Hava Üssü’nün  füze ile vurulmasına dair yaptığı açıklamada; Suriye Beşar Esed rejimini hedef alan askeri havaalanına saldırı emrini verme gerekçesini ”ABD’nin güvenliği için elzemdi” şeklinde ifade etti.

Suriye’nin İdlibe bağlı Şeyhun beldesindeki sivilleri hedef alan kimyasal saldırıya değinen Trump, “Suriyeli diktatör Beşşar Esed, salı günü korkunç kimyasal saldırılar yaptı. Bu canice saldırıyla birçok insan ve hatta güzel bebekler yavaş, vahşice ve insafsızca öldürüldü. Esed yardıma muhtaç erkek, kadın ve çocukların canını aldı. Suriye rejiminin kimyasal silah kullandığına hiç şüphe yok.” dedi.

ABD kuvvet komutanlarının Pentagonki toplantıları devam ederken;

ABD Başkanı Donald Trump ile aralarında Savunma Bakanı James Mattis, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve ulusal güvenlik konseyi Florida’da bir araya geldiler.

ABD Başkanı Donald Trump, İdlib’e yapılan kimyasal silah saldırısı sebebiyle askeri müdahale olabileceğini belirtmişti.

Pentagon da müdahalenin seçenekler arasında olduğunu açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamada ;

Lafta kalmasın. Eğer bu hakikaten icraat ortaya konulursa,  Türkiye olarak, bize ne düşüyorsa, yapmaya hazırız. Biz bundan asla çekinmeyiz, kim olursa olsun çekinmeyiz şeklinde vurgulama yapmıştı.

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...