Facebook Yapay Zeka asistanı M’i Amerika’da uygulamaya koydu

Date:

Sohbet esnasında öneriler sunacak

Facebook birkaç yıl önce Messenger uygulaması için hazırlanan yapay zeka destekli M adlı kişisel asistanını tanıtmıştı. M’in arkasında yatan fikir, bir çok şey yapmasını isteyebilmenizi sağlamaktı. Uçuş rezervasyonları yapmasını, kablolu yayın hizmetinizi durdurmasını, ve hatta aradığınız bir telefon numarasını bulmasını. Ve asistan artık bunları sizin için yapmaya hazır. İnsanoğlunun arada bir sağlayacağı destek eşliğinde…

Yapay zeka destekli bu asistan, San Francisco’daki küçük bir test kitlesinin kullanımına sunulmuştu fakat o tarihten bu yana konuyla ilgili pek bir duyum alamamıştık. Şimdiye değin. Facebook bugün M’in bir versiyonunun Amerika’daki tüm Messenger kullanıcıları için kullanıma sunulacağını söyledi. ‘M Önerileri’ olarak adlandırılan bu versiyon, Messenger sohbetiniz esnasında belirli yerlerde size konuyla ilgili içerik ya da özellik tavsiye etmek üzere açılır pencereler içerisinde görünür olacak.

[irp posts=”2452″ name=”Facebook, yorumları messenger benzeri grup sohbetlerine dönüştürebilir”]

M’den gelecek tavsiyeler şimdilik başlangıç safhasında sadece birkaç özellik etrafında odaklanacak: etiketler, ödemeler, konum, planlama, gidilecek yerler ve taksi çağırma.

Yazışma esnasında ‘Happy birthday’ yazarsanız M, balonlar ve keklerin bulunduğu bir etiket çubuğunu ekrana yansıtacaktır. Eğer arkadaşınız ‘Bana 10 dolar gönderebilir misin’ derse M, Messenger ödemeler fonksiyonuna ait bir bağlantıyı size gösterecek ve böylece onlara para gönderebileceksiniz. Eğer ‘Neredesin?’ diye sorarlarsa M soruyu algılayacak ve konum paylaşımı için bir kısa-yol belirtecek. Etkinliklere dönük olarak eğer yazıştığınız kişi ‘Evet, yarın buluşalım’ derse asistan hemen bir randevu oluşturmak için bağlantı sağlayacak. Grup sohbetlerinde M, ne yapacağına karar veremeyenler için bir seçenek sunacak. Ve eğer sohbet esnasında randevuya nasıl gidileceğine dair bir muhabbet geçerse asistan devreye girecek ve ‘Lyft ya da Uber’e ait birkaç ‘Araç çağırma’ seçeneğini önerecek.

Facebook Messenger Yapay Zeka Asistanı M

Bununla birlikte M önerileri herkese gösterilmeyecek. M’in temel özelliği, size özel tercih ya da konuşma şeklinize uyarlanmış olarak tasarlanması. Dolayısı ile eğer siz etiket kullanan biri değilseniz M’in sunduğu etiket seçeneklerini görmeyeceksiniz. Messenger ürün başkanı Stan Chudnovsky “Sergilenen şablonlarda kişiye özgün tavsiyeler sunma mantığı temel rol oynuyor’ diyor. “Neyi nasıl sunacağına karar vermek, yapay zekanın kendi iradesine kalmış bir şey.”

Asistanın işleyiş mantığı, ne kadar çok kullanırsanız yapay zekanın sizi o kadar çok tanıyacağı ve yapacağı teklifleri sizin sevdiğiniz ve sevmediğiniz şeyler dahilinde şekillendireceği yönünde. Fakat yine de M’i sevmeyecek olursanız, ayarlardan bütünüyle kapatabileceksiniz.

Şu an itibariyle M önerileri, Allo’daki Google Assistant kadar güçlü görünmüyor fakat bu sadece bir başlangıç. Facebook yapay zeka kabiliyetlerini geliştirdikçe gelecek süreçte daha fazla özelliklerle karşılaşmaya hazır olun. Bununla birlikte şimdilik Amerika’da yaşıyorsanız Android ya da iOS’teki Messenger uygulamanızı güncelleyerek uygulamanın tadına bakabilirsiniz. Diğer ülkelerdeki kullanıcıların bu özellik için biraz daha beklemeleri gerekiyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...