Adobe dijital işletmelerini tek bir cloud platformda birleştiriyor

Date:

Tek çatı altında toplanıyor

Adobe bu hafta Las Vegas’ta ‘Dijital Pazarlama Toplantısı’nı büyük sükse ile başlattı. Yapılan açıklamada Adobe’un bütün dijital cloud işletmelerinin tekil bir platform üzerinde toplanacağı ‘Experience Cloud’ da tanıtıldı.

[irp posts=”5880″ name=”Chromebook’larda Adobe Creative Cloud Android uygulamaları”]

IDC’de analist olan Melissa Webster “Bir çok kuruluştan gelen ürünleri bir araya getirmenin belki de en önemli yanı ortak veri, içerik, analiz ve diğer servislerin arttırılması için gerekli yeniden yapılandırmadır. Ortak servislerin üzerinde yeniden platformlandırma yapılarak başarılabilecek daha fazla entegrasyon beraberinde daha fazla beceriyi getirebilir (satıcılar daha üretken olabilirler)” dedi.

Adobe’da ürün pazarlama ve stratejileri başkan yardımcısı olan Suresh Vittal’e göre Sensei (Adobe’un yapay zeka teknolojisi) modellerin yapımı ve bu modellerin ürettikleri verilerin platform boyunca gerekli yerlerde dağıtımı için makine öğrenimi ve derin öğrenimi de içeren çeşitli yapay zeka biçimlerini kullanıyor. Amaç, bu bulguları Adobe ya da üçüncü taraf ortaklarca oluşturulan farklı uygulamaların içine gömmek.

Webste Sensei’nin yeni platformun önemli bir parçası olabileceğine işaret etti. “Sensei, makine öğrenimi/Yapay zeka kullanan analitik servislerin evrak çantası mahiyetindedir. Bunların bazıları veri üzerinde çalışırlar, bazıları da içerik üzeride. Bu servisler Creative Cloud, Marketing Cloud ve Document Cloud içerisinde Adobe’un çekirdek teknolojilerini güçlendirirler” şeklinde bir açıklama yaptı.

‘Advertising Cloud’ firmanın yıllar önce Adobe’un geçtiğimiz yıl sonunda satın aldığı firma olan TubeMogul ile kullanıma sunduğu bir araç olan ‘Adobe Media Optimizer’ ın bir kombinasyonundan oluşturulmakta olan yeni bir uygulama. Buradaki temel fikir oldukça karmaşık, veriye dayalı bir yöntem sağlamak. Böylece sadece doğru kitle için, doğru reklamların, doğru zamanda satın alınmaları sağlanmış olacak.

Geniş bir platform üzerinde yüksek oranda tutarlı biçimde hedeflenmiş reklamları satma maksadıyla toplanarak analiz edilen bu denli fazla bireysel alıcı verisini toplayan Adobe, bilgilerini toplamakta olduğu kişilerin bireysel gizliliklerini koruyabilir mi?

TubeMogul’un alınmasının bir parçası olarak kurula gelen, Adobe Advertising’de gelir ve ortaklıklar başkan yardımcılığı görevi yapan Keith Eadie firmanın bu endişelerin bilincinde olduğunu ve Adobe müşterilerinin reklam ve pazarlama hedeflerini yerine getirmek için tanımlanabilir olmayan verileri kullanabilecekleri sayısız seçenekler olduğunu söylüyor.

Webster Adobe’un bu yaklaşımını sıradan bir pazarlama faaliyeti olmaktan daha ötede görüyor. “Adobe’un yapması gereken daha çok şey var tabii fakat, firmanın örneğin Creative Cloud ile entegrasyonunda ortaya koyduğu performansa göz atacak olursak bunun açık bir stratejik çaba olduğunu, sadece bir pazarlama söylemi olmadığını görürüz” dedi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...