Akupunktur hakkında bilmeniz gereken her şey

Date:

Akupunktur tedavisi nasıl yapılır?

Akupunktur genellikle birkaç haftalık veya iki haftada bir yapılan tedavileri içerir. Çoğu seans, en fazla 12 oturumdan oluşur. Bir akupunktur uzmanına yapılan ziyarette, hastanın durumunun değerlendirilmesi, iğnelerin yerleştirilmesi ve kişisel bakım konusunda bir değerlendirme yapılması gerekecektir. Çoğu oturum yaklaşık 30 dakika sürer. Akupunktur tedavisi nasıl yapılır?Akupunktur tedavisi nasıl yapılır?

Hastaya durumuna göre, yüzü yukarı bakacak şekilde, yüzü aşağı bakacak şekilde ya da yanına doğru yatması istenecektir. Akupunktur uzmanı bu işlemin amacına ulaşabilmesi için hastaya işlemi uyguladığı bölgede tek kullanımlık steril iğneler kullanmalıdır. Her bir iğne takıldığında hastanın onları hissetmesi gerekir, ancak başlangıçta bir ağrı hissedilmemesi normaldir. Bununla birlikte, iğne doğru derinliğe ulaştığında derin bir acı hissi olmalıdır. Bazen iğneler, yerleştirildikten sonra elektrikle ısıtılır veya uyarılır. Yerleştirildikten sonra, iğneler yaklaşık yirmi dakika yerleştirilmesi istenen bölgede kalır.

Akupunktur Çin kökenlidir ve orada binlerce yıldır bir alternatif tıp yöntemi olarak başarılı bir biçimde uygulanmaktadır. Akupunkturun yüzlerce yıl önce Avrupa’da kullanıldığına dair kayıtlar olmasına rağmen, yirminci yüzyılın ikinci yarısında Batı Avrupa, Amerika ve Kanada’da hızla yayılmaya başlamıştır.

Akupunktur tedavisi nasıl yapılır?
Yüzdeki akupunktur bölgeleri ve vücudun hangi bölgeleri etkilediğine dair harita

Akupunktur nedir ve ne işe yarar?

Akupunktur, fiziksel olarak vücudun belli noktalarına çok ince mikro iğnelerin hastanın cildinden geçirilmesini içeren, iğnelerin çeşitli derinliklere yerleştirilmesi işlemidir. Tıp camiası, akupunkturun bilimsel olarak nasıl işlediği konusunda kesin bir anlaşma içinde değildir. Bununla birlikte, ağrıyı azaltma ve kemoterapi sonucu bulantı hafifletilmesi de dahil olmak üzere bazı terapi yararları sağladığını biliyoruz. Geleneksel Çin tıbbı teorisine göre, akupunktur noktaları, gi hayati enerjisinin aktığı meridyenlerdedir. Bu meridyenlerin veya akupunktur noktalarının var olduğu histolojik, anatomik veya bilimsel kanıt yoktur. Akupunktur Batı tıp doktorları ve bilim insanları arasında hala tartışmalı bir konu olsa da hastaların hayatlarına olumlu değişiklikler sağladığı bir gerçeklik.

Akupunkturun invaziv doğası nedeniyle uygun bilimsel kontrolleri kullanan vaka incelemeleri yapmak – klinik bir çalışma plaseboya (sahte ürün) hedeflenen tedaviye göre daha uygundur. Doğru akupunktur ile karşılaştırılabilecek bir sahte akupunktur kontrolü tasarlamak çok zordur. Bazı çalışmalar akupunkturun bir hastaya plasebo olarak benzer avantajlar sağladığı sonucuna vardı, bazıları ise bazı gerçek yararları bulunduğunu belirtti.

Akupunktur tedavisi nasıl yapılır?
Kulaktaki akupunktur bölgeleri ve vücudumuzda hangi bölgeleri etkilediğine dair harita

Peki akupunkturun sağlığa olan faydaları ve riskleri nelerdir? Tüm terapilerin yararları ve beraberinde getirdiği riskleri vardır.

Akupunkturun olası yararları:

Doğru yapıldığında güvenlidir.
Çok az yan etkisi vardır.
Çok etkili bir kombinasyon tedavidir.
Bazı ağrı türlerini kontrol etmede etkilidir.
Ağrı kesicilerine cevap vermeyen hastalar için düşünülmüştür.
Ağrı kesici ilaç almak istemeyen hastalar için yararlı bir alternatiftir.

Akupunkturun olası riskleri şunlardır:

Hasta kanama bozukluğu olan biri ise tehlikelidir.
Ekleme yerlerinde kanama, morarma ve ağrı olabilir.
İğne, iç organı kırabilir ve hasar görmesine neden olabilir. (çok nadir)
Boşaltılamayan iğneler hastaya bulaşabilir.
Derin göğüs veya üst sırtın içine sokulduğunda, çökmüş akciğer (çok seyrek) riski vardır.

Eğer akupunktur tedavisi görmek istiyor ve nasıl bir adım atacağınızı merak ediyorsanız, öncelikle detaylı bir muayene olmanız ve gerekli patolojik testleri yaptırmanız uzmanlar tarafından önerilmektedir. Sonrasında pek çok kişinin faydalı olduğunu deneyimlerinden öğrendiğimiz bu tedaviyi yine doktor kontrolünde seanslar haline görebilirsiniz. Sağlıkla kalın.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...