Alcantara hakkında bilmeniz gerekenler

Date:

Ultrasüet’in İtalyan versiyonu

Alcantara’ya hakkını vermek için biraz araştırma yapmaya ve yarı gizemli kumaş hakkındaki en genel soruları cevaplandırmaya çalışmaya karar verdik. İşte Alcantara hakkında bilmek isteyebileceğiniz şeyler.

Alcantara tam olarak nedir?

Alcantara, İtalyan yapımı süete oldukça benzeyen ve süet hissi veren bir kumaştır. Alcantara ismi aslında marka adıdır ve bir İtalyan firması olan Alcantara S.p.A.’nın tescilli markasıdır.

Alcantara’nın yapım malzemesi nedir?

Polyester (yaklaşık %68’i) ve poliüretan (yaklaşık yüzde 32’si) (en azından Wikipedia’ya göre). Kumaşın tam içeriği bilinmemekle birlikte, yapımcısının mülkiyetinde olan bir bilgidir.

 

Marka adı İtalyan olsa da, kelime Arapça ‘al qantara’, yani ‘köprü’ kelimesinden türemiştir. Yani Alcantara kumaşının hayvan derisi ile pamuklu kumaş arasında bir köprü olduğunu söyleyebiliriz.

Alcantara ne için kullanılır?

En yeni Microsoft Surface ürünlerinde ağırlıklı olarak kullanılmanın yanında Alcantara moda, iç mekan, otomotiv, yatçılık ve havacılık sanayilerinde kullanılır. Araçlarında Alcantara’yı kullanan tanınmış bir otomobil firması Porsche’dir.

California’daki bir Porsche satıcısına göre bu lüks aracın yapımcısı üç tip Alcantara kullanıyor:

“Şu anda Alcantara’nın üç çeşidi var: Kaplama (oturma yüzeyleri için üretilir), panel (kapı/panel uygulamaları için üretilir) ve yumuşak (tavan döşemesi olarak kullanılır).”

Lüks tüketim markaları ve diğerleri neden Alcantara kullanırlar?

Bir çok sebepten ötürü. Üreticiye göre her şeyden önce görüntüsü güzel. Bir dereceye kadar lekelere karşı dirençli olan kumaş, aynı zamanda çok yumuşak. Oldukça dayanıklı ve kolayca solmuyor. Ve tabii çok hafif.

Ek olarak üretimi sürdürülebilir olan kumaş, yüzde yüz karbon nötral özelliğe sahip. Yani potansiyel olarak zararlı karbon dioksit gazlarını atmosfere salma ihtimali yok. Çok yönlü olarak kullanılabilen bu kumaş, farklı renk tonlarında boyanabiliyor. Temizlenmesi kolay, yüzeye tutunur ve güzel görünümlü olan kumaş, aynı zamanda yanmayı zorlaştırıyor.

Alcantara pahalı mıdır?

Deriyle kıyaslarsanız, hayır. Fakat her malzemede olduğu gibi Alcantara’ da farklı kalite derecelerinde üretiliyor. Ki bunların bazıları pahalı olabilir. Bazı firmalar Alcantara’yı özel ürünlere yönelik bir malzeme olarak kullanırlar ve bu da kumaşa daha fazla fiyat uygulanmasına neden olabilir. Örneğin Kiwi YouTuber Nick Murray’in dediğine göre Porsche, deriden daha az ödeme yapmasına rağmen araçlarında deri için uyguladığı fiyatlarla aynı fiyatı Alcantara için de uyguluyor.

Alcantara hayvanlardan mı üretiliyor, yoksa vegan dostu mu ?

Kesinlikle emin olabilirsiniz ki Alcantara hayvanlardan üretilmiyor. Bazen Alcantara Derisi olarak adlandırılır fakat bu yanlış bir kullanımdır.

Ultrasüet ile Alcantara arasındaki fark nedir?

Yapıldıkları ülkeler. Ultrasüet başka bir markaya ait bir ürün olmakla birlikte, Alcantara’ya çok benzer. Temel fark, Alcantara’nın İtalya’da yapılıyor olması. Tıpkı şampanya gibi. Çeşit çeşit beyaz şarap vardır ama gerçek şampanya, Fransa’da yapılır.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...