Alibaba WayRay’e yatırım yapmaya hazırlanıyor

Date:

Akıllı arabalara arttırılmış gerçeklik göstergeleri yapan WayRay, Alibaba’dan yatırım alıyor.

Geçtiğimiz yıl ilk akıllı araba projesini açıklayana Alibaba, otomobil endüstrisine iyice girmeye çalışıyor. Çin’in internet ve e-ticaret devi akıllı araba teknolojileri üreten  WayRay’in Seri B yatırım turunda $18 milyon ile lider yatırımcı konumunda yer aldı.

2012 yılında kurulan WayRay holografik navigasyon sistemleri yapıyor. Aldıkları yatırımlar ile ilgili yaptıkları açıklamada, WayRay şimdiye kadar kendi sermayesinden $10 milyon harcamış durumda. Buna bir önceki Navion’un altında yatan teknoloji içini yapılan girişim finansmanı da dahil. Navion, sürücünün yol görüş alanına arttırılmış gerçeklik ile yönleri, işaretleri ve diğer bilgileri gösteren bir gösterge paneli. Şirket Navion’u müşterilerin kullanımına 2017 yılında sunmayı planlıyor.

Alibaba yatırım direktörü Ethan Xie yapılan açıklamada “Uç teknolojiler olan arttırılmış gerçekliğe ve onun uygulandığı endüstrilere büyük bir inanç duyuyoruz. AG teknoloji ile navigasyon hizmeti sunan WayRay de bunlardan bir tanesi. Arttırılmış gerçeklik olayı daha heyecanlı ve potansiyeli daha yüksek hale getiriyor” şeklinde belirtiyor.

Alibaba araba endüstrisini girişini geçtiğimiz yaz sezonunda RX5 model arabasını ön siparişine açarak yapmıştı. Bu aracın yapımını Çin’in devlet destekli büyük otomotiv üreticilerinden SAIC ile iş birliği içerisinde geliştirmişlerdi. RX, Alibaba’nın Yun işletim sistemini kullanıyor. Şirket bu aracın, ürettikleri ve üretecekleri akıllı donanımlar ile desteklenmesini ve nesnelerin interneti ekosisteminin bir parçası olmasını umuyor.

WayRay yaptığı başka bir açıklamada ayrıca Banma Technologies şirketi ile de bir ortaklık gerçekleştireceğini açıkladı. Banma, Alibaba ve SAIC’in ortak bir girişimi. Bu ortaklık 2018 yılında Banma tarafından çıkacak arabaya AG ile desteklenmiş bir navigasyon sistemi ve eğlence sistemi yapmayı kapsıyor. WayRay bu gelecek arabanın dünyanın ilk holografik AG gösterge ekranına sahip arabası olacağını iddia ediyor.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...