Almanya özerk araç testlerini yasallaştırıyor

Date:

Direksiyon başında oturma zorunluluğu

Alman otomobil üreticileri kendi araçlarını test etmek için artık California’ya götürmek zorunda kalmayacaklar. Hükümet, bir dizi koşulları sağlayan otomobil üreticilerinin özerk araçlarını ülkede test edebilmeleri için yeni bir kanun onayladı. Bu kanunda belki de en önemli şey, sürücülerin sürüş boyunca direksiyon başında oturmaları zorunluluğu olsa gerek. Sürücüler sürüş esnasında gözlerini yoldan alabilir, örneğin telefonlarını kullanabilir, internette gezinti yapabilirler fakat aracın yapay zekası ihtiyaç duyduğunda kontrolü ele alabilecek pozisyonda olmaları zorunlu tutuluyor.

Ek olarak seyahatin kaydedilmesi için araçlarda bir adet kara kutu bulundurulması gerekiyor. Böylece sürüş işlemini yapay zekanın mı yoksa sürücünün mü yaptığı kayıt altına alınmış olacak. Bir kaza esnasında kara kutudaki kayıtlar kimin hatalı olduğu hususuna ışık tutmuş olacak. Eğer insan kaynaklı bir hata ise, hükümet kişiyi sorumlu tutacak. Aksi halde yapay zekanın üreticisi olan firma suçlamaya muhatap olacak.

Almanya’nın yeni kanunu dünyanın en büyüklerinden bazılarının yer aldığı yerel otomobil üreticilerinin yeni teknolojilerini test etmeleri için oldukça büyük kolaylıklar sağlayacak. Bununla birlikte Volkswagen, Mercedes Benz ve BMW’nin California’da yürütmekte oldukları testleri ansızın kesmeleri de beklenmiyor. En azından California eyaletinin gerçek sürücüsüz araçların yollara çıkmalarına bu yılın sonlarında vereceği izin tarihi gelene kadar.

Almanya’ da gidişata ayak uydurarak insan sürücü gerekliliğini ortadan kaldırabilir. Fakat bunun 2019 yılına kadar gerçekleşmesi pek mümkün görünmüyor. Tabii o tarihte de yasaya eklenmesi gereken yeni teknolojiler çıkmış olacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...