Aloe vera ve cilt üzerindeki onarıcı etkisi

Date:

Aloe veranın etkileri ve faydaları

Bazı şeyler bize güven verir. Yemesi, içmesi ve tüketmesinin güvenli olduğunu bildiğimiz bazı ürünler vardır. Hani hayatımızın çok içinde değildir ama yine de eğer içinde o varsa diğerlerine nazaran tercih sebebimiz olur. Aloe vera bitkisi ve onun özü de öyle bir şey. Aloe veranın herkesçe çok bilinmeyen diğer ismi tıbben sarısabırdır. Zambak familyasından gelen bir Afrika bitkisidir aslında. Aloe veranın etkileri ve faydaları.

Aloe veranın etkileri ve faydaları

Ülkemize gelişinin 1950’li yıllar olduğu tahmin edilmektedir. Ancak son zamanlarda pek çok kozmetik ve gıda sektöründeki şirketin çokça kullandığı bir bitki özüdür. Bu bitkinin yaprakları oldukça kırılgandır. Kırıldığında ise içinden bazılarınca efsane olarak adlandırılan jelimsi bir sıvı çıkar. Bu sıvı insan vücuduna oldukça faydalı bir enzim, aminoasit ve vitaminle doludur. Bu faydaları yıllar içerisinde bilim insanları tarafından da desteklenmiş ve aloe veralı pek çok ürün piyasaya girmiştir.Aloe veranın etkileri ve faydaları

Kullanım alanları içerisinde yanık, yara izleri ve cilt kusurlarını gidermek için kullanılması başı çekiyor. Bu amaçla yapılan pek çok krem ve losyon piyasada müşterilerinin kullanımına sunulmuş durumda. Ayrıca olağanüstü sonuçlar elde edenler olması da aloe veranın ne kadar yapıcı foliküller içerdiğinin de kanıtı. Bunun yanı sıra dotoks sularının son dönemde oldukça fazla popüler olması tabiki aloe vera gibi çok faydalı bir bitkiyi de detoks sularına kattı. Pek çok iyi yaşam uzmanı, içeceklerinin ve hatta kahvaltılarının baş köşesine koydu bu bitkiyi. Öyle ki yıllarca kimsenin yüzüne bakmadığı, bahçelerde çürümeye terk ettiği bitkiler baş tacı oldu. Cilt konusunda bilinen faydaları ise şu şekilde: Sinek, böcek ısırıklarının şişliklerinin giderilmesi, sivilce ve aknelerin giderilmesi, kepeklerle savaşarak saç derisini iyileştirir. Cildin yağını alır, saça sürüldüğünde düzleştirici ve kabarmayı önleyici bir etkisi bulunur.

Tüm bu faydalarına rağmen daha henüz aloe vera ile tanışmadınız mı? Eğer deneyimlediyseniz deneyimlerinizi bizimle paylaşır mısınız? Denemediyseniz ve eğer cilt sorunlarınız var ise lütfen deneyin ve sizde bizimle deneyiminizi paylaşın.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...