Kafa nakli çalışmaları son hız devam ediyor

Date:

Kafa nakli doktorunun, farelerde başarılı omurilik onarımı

Bir kafa nakli doktoru, tıbbi omurilik onarımı prosedürü gerçekleştirmek için ilerleme kaydettiğini iddia ediyor. Ancak bilim dünyası bu fikre karşı şüpheyle bakmaya devam ediyor. Ekip, farelerin kopmuş omurilik sinirlerini onarmak için tescilli bir “tutkal” kullandığını iddia ediyor. Ayrıca söylediklerine göre tam iyileşme sağlıyor. Kafa nakli doktorunun, farelerde başarılı omurilik onarımı deneyi haberimizde.

Kafa nakli doktorunun, farelerde başarılı omurilik onarımı
Solda Dr. Canavero, sağda ise 2017 yılında kafa nakli gerçekleştireceği hastası

Kafa nakli

Sergio Canavero, işini hayatının önüne koymuş bir bilim insanı ve bir insanın başını başkasının gövdesine nakletmek için insan üstü çaba sarfediyor. Şimdilik fare deneyleri aşamasında. Bu konuda da başarılı olmak istediğini ifade ediyor. O ve ekibi, İkizler Protokolü adlı bir teknikten görünüşte olumlu sonuçlar bildirdiler. Protokolü, farelerde kopmuş omurilik tellerini onarmak için kullandılar ve bulguları, metodolojilerinin “genelinde” işe yaradığını gösteriyor. Araştırmacılar, 15 farenin omurilik kordlarını kopardı. Dokuz kişi gerçek İkizler Protokolünü uyguladı, geri kalan altısı da kontrolör olarak görev yapıyordu.Kafa nakli doktorunun, farelerde başarılı omurilik onarımı

Ekip omurilik kordonlarını kestikten sonra, kanamayı azaltmak için adrenalin ve soğutulmuş bir salin uyguladılar. Deneysel işleme tabi tutulan fareler, bir polietilen glikol (PEG) maddesi aldı. Canavero, bu maddeyi basitçe “tutkal” olarak adlandırıyor ve hasarlı omurilik kordlarında sinir hücrelerini onarması ve mühürlemesi amacıyla kullanıyor. Yaralar kapatıldı ve farelere üç gün boyunca belli aralıklarla antibiyotik verildi.

Operasyondan sonraki bir ay boyunca 15 fareden 14’ü hayatta kaldı. Araştırmacılara göre, PEG karışımı ile muamele edilen deney fareleri “sürekli” motor fonksiyonunu geri kazandı ve 28. gün tekrar yürümeye başladılar. Bununla birlikte, tamamen farklı sebeplerden dolayı, bu iddia edilen sonuçlarla ilgili oldukça şüpheci davranmaya devam eden bilim çevreleri de var.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...