Alto, takviminizi düzenlemeye geliyor

Takvim uygulamalarını tek bir çatı altında birleştiren Alto, iOS ve Android marketlerde son sürümüyle hazır

0
340

Alto, takviminizi yoluna koymak için e-postanızı kullanıyor

Tam takvim desteği ve Alexa ile uyumlu hale getirilmesiyle yeni uygulama Alto, kullanıcılarının beğenisine sunuldu. Alto, takviminizi yoluna koymak için e-postanızı kullanıyor ve bunu yaparken kararlaştırılmış bir sunucu aramanıza gerek yok.

Şimdilerde akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmasının yanı sıra düzenlenmesi gereken organizasyonlar için oldukça sevimli bir seçenek… Hatta hemen hemen herşeyde neredeyse bir hayat kurtarıcı. Yine de bizim için yaptığı her şeye rağmen, çeşitli takvim uygulamaları birbiriyle uyumlu bir halde çalışmadığında organize etmeye çalıştığımız durumları inanılmaz derecede sinir bozucu ve içinden çıkılmaz hallere sokabiliyor. AOL (Engadget’in ana merkez şirketi), bu koordinasyonsuzluğa sebep olan durumu kendi posta aracı olan Alto’yu güncelleyerek çözmeye çabalıyor.

alto takvim ile ilgili görsel sonucu

Konudan bihaber olanlar için açıklayalım. Alto, tek bir dokunuşla tüm takvim randevularınızı ve e-posta hesaplarınızı bir merkezde birleştiren iOS ve Android destekli uygulamadır. Son güncellemeyle birlikte pek çok seçeneği de her iki iOS ve Android kullanıcıları için bir araya getirmiştir. Diğer pek çok takvim uygulaması e-posta gelen kutunuzu ve dolayısıyla sizi devamlı rahatsız ederken Alto uygulaması yalnızca Google Takvim yoluyla sizin önceden yaptıklarınızı ve anlık oluşturduğunuz organizasyonları izler ve kendi bünyesinde birleştirir.

İlgili resim

 

Alexa desteğini arkasına alan Alto, takviminizi yoluna koymak için e-postanızı kullanıyor

Şuan bu uygulama Exchange e-posta hesaplarından, Yahoo, iCloud veya diğer pek çok internet sağlayıcılarından kullanım özelliği sunarak, farklı e-posta takvimlerinin tümünü birbirine bağlıyor. Yani sağda solda kayıtlı tüm takvim ve organizasyonlarınızı hangi sunucudan olursa olsun gelip birbiriyle entegre hale sokabilirsiniz. Bu uygulama aynı zamanda tüm kullanıcılarının oluşturdukları randevularını kolay ve hızlı bir şekilde düzenleyebilecekleri bir yerde planlama ve istedikleri zaman düzenleme yapabilme imkanı sunuyor. Yapılan detaylı güncellemenin ardından uygulamanın gösterge tablosunda takvim etkinliklerini hareketli kartlar şeklinde göstererek önemli bir e-postayla görünecek şekilde randevuların yönlendirilmesine yardımcı oluyor.akıllı takvim ile ilgili görsel sonucu

 

Telefonla konuşarak işlerini halleden kişiler, uygulamanın Alexa desteğiyle geldiği son hali görseler daha kullanışlı olduğunu şüphesiz anlayacak ve başka bir yol aramayacak. Daha öncesinde Amazon’un kişisel aistanı kullanıcılarına sadece Google Takvim ile entegre olmuş, yalnızca da zaten tamamlanmış olan etkinliklere erişim izni vermesine olanak tanıyordu. Ancak Alto ile şimdi tüm e-posta hesaplarından uygulamaya erişilebilmekte ve gelen kutusuna düşen bir mail ile basit bir soru oluşturularak takvime ve organizasyonlara ulaşılabilmektedir.

Eğer hayatınızı ve tarihi belli işlerinizi düzenleyecek bir uygulamaya ihtiyacınız varsa hem App Store hem de Google Play Store’den Alto ismiyle aratarak telefonunuza uygulamayı indirebilirsiniz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz