Amazon Polly insan sesi kalitesinde haber okumaya aday

Date:

Amazon Polly

Washington Post’ta bugün yapılan duyuruda, Amazon Polly ’nin yazılı metinleri günlük hayatta olduğu gibi okuyacağı şekilde tercüme yapmasını sağlamak üzere test çalışması yapıldığı bildirildi. Böylece Jeff Bezos’un farklı sektörlerdeki iş hayatı, daha da bütünlük kazanacak.

Gelecek aydan itibaren iş dünyası, magazin, teknoloji ve eğlence gibi alanlarda öne çıkan makalaler mobil ortamda dinlenebilecekler. Plana göre günlük dört haber dinlenebilecek.

İnsan sesi kalitesi vurgusu

Post’ta ürün müdürü olan Joseph Price “Bu yeni teknoloji ile kullanıcılara sunduğumuz içeriğe daha geniş ve daha iyi anlamda erişim imkanı sunulmuş olacak. Bu vesileyle okurlarımızın kullanım biçimlerine daha derinden dalış yapacak bir deney gerçekleştirmeyi istedik. Bir ay sonra Amazon Polly ürününün ilk yapımını gerçekleştirmek için kullanıcılarımızın bu özelliği nasıl kullandıklarıyla ilgili öğrendiklerimizi bir araya getirerek, neler öğrendiğimize bakacağız” diyor.

GeekWire Cloud Tech Summit 2017

Metinden sese aktarım ağır aksak şekilde gerçekleşebilir ama Polly’nin hedefi tıpkı bir insan gibi konuşmak. Böylece bilgisayar sesinden çok, bir arkadaşınız haberi okuyormuş gibi olacak. Polly gelişmiş derin öğrenme teknolojilerini kullanacak olmakla birlikte, 24 farklı dilde 47 çeşit ses tipini içerecek. 2017 GeekWire Cloud Tech Summit’te konuşan Amazon Web Services’ın yapay zeka başkan yardımcısı Swami Sivasubramanian, eğitmenlerin dil kursları geliştirmeleri ve sesli kitap yapımı için Polly’nin kullanılacağı kar amacı gütmeyen diğer birkaç hizmetten de bahsetti.

Bezos 2013 yılında Washington Post’u 250 milyon dolara satın aldığında en büyük soru, ulusal gazeteciliği değiştirmek için teknolojiyi nasıl kullanacağıydı. Bazıları Bezos’un habercilik faaliyetlerinde devrim yaptığını söylerlerken, diğerleri ise Post’un geleneksel gazeteciliği iki katına çıkardığını, akıllı telefon uygulamaları, sesle işlev gören konuşmacıların kullanımı ve e-okuyucularla birlikte gazeteciliğin yayılmasında yeni yöntemleri yoğun anlamda kullandığını iddia ediyorlar. Amazon Polly’nin haberlerin metinden sese dönüştürülmesini sağlayacak şekilde entegre edilmesi, teknolojik alandaki yoğun kullanımlara ait bir adım olma özelliği gösteriyor.

Yeni yaklaşım işe yarayacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz yıl Washington Post Yayıncısı ve CEO’su Fred Ryan çalışanlara bir mesaj göndererek Post’un kazançta ve büyümekte olduğunu belirtti. Bu bildiriyi Post’un Amerika’da dördüncü ulusal gazete olma yolunda bir çok gazeteciyi istihdam etmeyi planladığına dair gelen bir başka haber takip etti.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...